Két, a kecskeméti piarista közösséghez tartozó atya hunyt el a kiskunhalasi járványkórházban. Mindketten elkapták a koronavírust.

Elhunyt Szabó István piarista atya

Csütörtök reggel koronavírus miatt elhunyt Szabó István piarista atya, aki 1969-től élete végéig a kecskeméti szerzetesközösség tagjaként gimnáziumi tanár, kollégiumi nevelőtanár, általános iskolai igazgató, gimnáziumi igazgató, valamint a Szent Erzsébet-templom igazgatója is volt.

Odaadóan végezte a munkáját

Számos kitüntetéssel díjazták odaadó munkáját. Például elnyerte 2012-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, vagy 2017-ben a Bács-Kiskun megyei Príma Díjat.

A piarista házfőnök közölte a szomorú hírt

“Megdöbbenéssel és szomorúsággal közlöm mindenkivel, aki ismerte, szerette, hogy Szabó István atya is meghalt az éjjel. Most kaptam a hivatalos orvosi értesítést a kiskunhalasi járványkórházból” – írta Nagy Attila, piarista házfőnök.

Lélegeztetőgépen volt

 „Tegnap lett hirtelen rosszabb az egészségi állapota, pedig előtte lévő 4-5 nap reménykeltő hírek érkeztek róla, már-már a lélegeztető gépről való levételét fontolgatták, annyira jobban volt… „ – közölte a részleteket Nagy Attila.

Elfáradt a szervezete

Majd így folytatta: „De, az orvosok elmondása szerint, elfáradt a küzdelemben a szervezete, veseműködési zavarok léptek fel, a vér oxigén szintje újra csökkenni kezdett az elmúlt 2 napban”.

Egy másik atya is elhunyt

2020. november 4-én a kiskunhalasi járványkórházban elhunyt Balázs Gergely tanár úr, piarista atya, a kecskeméti Piarista Rendház tagja, évtizedekig iskolánk tanára – írják a Piaristák oldalán.

Balázs Gergely 73 éves volt

Balázs Gergely 1947-ben született Kecskeméten. 1965-ben lépett be a rendbe, 1973-ban szentelték pappá. 25 éven át, 2002-ig tanított a kecskeméti piarista iskolában magyar–orosz szakos tanárként.

Kórházlelkészként dolgozott

A diákok lelkipásztori szolgálatában és a kollégium életében is hosszú éveken át odaadóan részt vett. Káplánként működött a kecskeméti Szentháromság-plébánián, ellátta a kecskeméti Mária-kápolnát, helyettes kórházlelkész volt a Bács-Kiskun Megyei Kórházban.

Szeptemberben megromlott az egészsége

Romló egészségi állapota miatt 2020. szeptember 27-én felmentést kapott lelkipásztori beosztásaiból.

EZ IS ÉRDEKELHET! Kapacitása határán van a kiskunhalasi mobil járványkórház, a főigazgató szerint az utcán is maszkviselésre kellene kötelezni az embereket

Koronavírus miatt került kórházba

 „2020. november 4-én, szerdára virradóan hunyt el a kiskunhalasi járványkórházban, életének 74., szerzetességének 55. évében” – írják a Piaristák oldalán.

Kiemelt kép: kiskunhalasi járványkórház