Nehéz hónapokon van túl a legenda, Révész Sándor, aki egy hévízi kiránduláson sztrókot kapott, amitől a jobb oldala részlegesen lebénult. A Piramis együttes frontembere őszintén mesélt az édesanyjával való viszonyáról és a vele kapcsolatos felfoghatatlan tragédiáról.

15 évesen kitették otthonról

„15 éves voltam amikor az édesanyám kitett otthonról. Hogy miért? A szüleim már nem éltek együtt. Én az anyámmal maradtam, és akkor már zenéltem, éjszakába nyúlóan zenéltem, koncertjeim voltak. Számtalan vitánk volt az édesanyámmal az életvitelem miatt. Egyszer aztán azt mondta: fiam, ha erre a próbára elmész, akkor már ne is gyere többet haza!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komolyan gondolta

„Elmentem, próba után este tízkor felhívtam, mondtam neki, anya most végeztünk, mi legyen? Kisfiam, nem megmondtam? Ez volt az utolsó szava, én pedig letettem a telefont” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Poka Egon szülei fogadták be

Révészt zenész barátja, Póka Egon szülei, Vera néni és Pali bácsi fogadták be, és két évig lakott náluk. A zenésznek később sikerült rendeznie a kapcsolatát az édesanyjával.

A Ki mit tud-győzelem segített

Elmondása szerint akkor rendeződött a kapcsolatuk, amikor 1972-ben a Generál együttessel megnyerték a Ki mit tud?-ot. Az Erkel színházban a válásuk ellenére az édesapja mellett ott ült édesanyja is, akivel azután ki is békültek.

Feldolgozhatatlan tragédia

Nem sokkal később azonban hatalmas tragédia történt. „Huszonhárom éves voltam, amikor az édesanyám öngyilkos lett. A vonat alá ugrott. Egyetlen gyermeke voltam. Amikor a tragédia történt, épp nem voltam otthon, Budapesten, a nagyszüleimnél voltam” – árulta el Révész.

Nem árulta ez al okát

„A gyászunkban csak egymásra számíthattunk, összekapaszkodva éltük túl ezt a fájdalmat– mondta Révész Sándor, aki azt azonban nem árulta el, mi volt az oka az édesanyja öngyilkosságának.

Márciusban sztrókot kapott

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy minden idők egyik legjobb hazai énekese márciusban kapott sztrókot, az állapota azóta folyamatosan javul. A legenda tisztában van vele, mi idézte elő betegségét. „Sajnálatos módon az elhanyagolt magas vérnyomást tudom felhozni előidéző okként. Nem mondhatom, hogy felelőtlen lettem volna, de nem voltam eléggé körültekintő az odafigyelésben” – mondta az interjúban.

Türelemjáték

„Nagyon nagy türelemjáték egy ilyen betegségből felépülni, nagy türelmet és kitartást igényel, de emelt fővel csinálom. Annyi szép, lendületes és mozgékony év után most ezekkel a kissé eltespedt izmokkal és inakkal, amik nagyon nehezen, illetve, hála istennek, egyre könnyebben bírhatók szóra, kelek és fekszem, és viselem a sorsom” – fogalmazott a népszerű énekes a Blikk írásában.

Még nem veszi elő a hangszerét

 „A Mecsek egyik gyönyörű településén élek, csodálatos természeti környezetben. Művelem magam, rengeteget olvasok, egyelőre a gitáromat még nemigen tudom a kezembe venni, az ellustult jobb kezemmel még nem tudom megpengetni, így egyelőre nem okozok magamnak csalódást, elő sem veszem a hangszeremet. Ez még várat magára” – árulta el a Storynak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Révész Sándor. Fotó: Facebook