A nyílászáró csere folyamata mehet akár könnyedén és gyorsan is, ha a megrendelő tisztában van a nyílászáró csere lépéseivel, illetve azzal, hogy neki mivel kell hozzájárulni az ablakcseréhez úgy, hogy a csere után jóval kevesebb feladat és gond merüljön fel. Mi most igyekszünk ebben a cikkben néhány tippel segíteni ebben!

1. Így válassz ablakot!

Nyílászáró csere során az első lépés mindig az, hogy meghatározzuk, milyen és mekkora ablakokra lesz szükségünk. Mivel ez a választás igencsak fontos ahhoz, hogy a jövőben is meg legyünk elégedve a választott ablak kinézetével, stílusával, valamint hő- és hangszigetelő tulajdonságával, meg kell fontolnunk a választási szempontokat.

Egy ablak szempontjából a legfontosabb a választott ablak hőszigetelő tulajdonsága, ugyanis a hosszútávon ennek hatása észrevehető lesz a pénztárcánkon is. Érdemes minél kisebb “Ug” értékű, háromrétegű üvegezésű és 7-kamrás ablakokba fektetni, ugyanis a befektetett összeg egészen biztosan megtérül majd a nyílászárót követő pár éven belül.

2. Így gyorsíthatod fel a nyílászáró csere folyamatát!

A nyílászáró csere folyamatát nem csupán a szakemberek tudják megkönnyíteni és felgyorsítani, hanem az adott lakás lakói is. Az első és legfontosabb, hogy kommunikáljunk előre a beépítést végző szakemberekkel, ezáltal is segítve a jövőbeli úgymond közös munkát. Kérdezzük meg, milyen olyan eszközöket készítsünk elő, amelyek szükségesek lehetnek a munkához, illetve hogy milyen tárgyakat érdemes elmozdítani, hogy könnyebben hozzáférjenek a cserélendő ablakhoz.

A nyílászáró csere során akármilyen óvatosan is végzik a bontást és beépítést a szakemberek, biztosan keletkezni fog por. Épp ezért a legfontosabb, hogy minden apró tárgyat és mozdítható, kisebb bútort ki kell pakolni az adott helyiségből. Így a nyílászáró csere után jóval kevesebbet kell majd takarítanunk, valamint a bútoraink egészen biztosan nem sérülnek.

3. Ezért egyeztess mindig előre a nyílászáró cserét végző szakemberekkel!

Sok esetben a megrendelő nem egyeztet előre az ablakosokkal, így a beépítés nem biztos, hogy pont úgy történik, mint ahogy ő azt elképzelte. Fontos, hogy ezeket átbeszéljük ilyenkor az adott szakemberekkel, ugyanis így nem csupán nekik, de magunknak is időt és felesleges stresszt tudunk megspórolni.

Érdemes arról is megkérdezni a szakembereket, hogy a nyílászáró csere után a kibontott ablakokkal mi fog történni. Sok esetben ugyanis előre kell jelezni, hogy szeretnénk, hogy ezek az ablakok az ablakcsere után el legyenek szállítva, ami a szakemberek számára nem biztos, hogy minden esetben egyértelmű információ.

A nyílászáró csere során tehát fontos, hogy kommunikáljunk az ablakcserét végző szakemberekkel a beépítésről, készítsük elő nekik a lakás adott pontjait úgy, hogy megfelelően odaférjenek a cserélendő ablakhoz, valamint vázoljuk fel nekik jóval a nyílászáró csere előtt, ha különleges igényünk van. Válasszunk mindehhez képzett és tapasztalt szakembereket, így eredményképpen egészen biztosan azt a beépítést kapjuk, amelyet elképzeltünk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!