Az orosz tévé milliárdos sztárjának, Vlagyimir Szolojovnak főműsoridőben látható propaganda-talk showjában az egyik vendég, arról beszélt, hogy a lengyelek fővárosából fél perc alatt semmi sem marad, ha atomot kapnak. Szerinte túl merészen viselkednek ők és a litvánok.

Speciális hadművelet

Oroszországben teljesen lekapcsolták a Putyinnal kritikus portálokat. Aki leírja azt a szót, hogy háború, megbüntetik. A hivatalos média tálalása szerint Ukrajnában speciális katonai hadművelet zajlik. Nem háború, nem invázió. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két olasz villa is a szankciók áldozata lett

Az ultraputyinista tévés, Vlagyinir Szolojov legutóbb akkor került be a nemzetközi hírekbe, amikor a szankciók részeként Olaszországban zárolták a Comói-tó melletti 8 millió eurós luxusvilláját. Ekkor az orosz celeb habzó szájjal így üvöltözött a műsorában: “Európáról azt mondják, hogy a jogállamiság védőbástyája. És hol van a magántulajdon szentsége?!”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fenyegetőznek

Most Putyin mellett agitáló orosz celeb legutóbbi műsorában az egyik megmondóember magából kikelve arról beszélt, hogy szerinte a litvánok és a lengyelek túl messzire mennek Oroszország bírálatával kapcsolatban, aztán fenyegetőzni kezdett:

Semmi sem marad Varsóból

Meg kell üzenni Európának, ha a NATO békefenntartókat merne küldeni Ukrajnába, akkor jön a nukleáris csapás. „Ez egy nukleáris háború lesz!” – emelte ki a megszólaló – „Drága lengyelek, 30 másodperc alatt semmi nem marad majd a ti Varsótokból!”

Összekötnék az országot Kalinyingráddal

Az orosz állami tévé vendége szerint egyébként jogos lenne létrehozni egy szárazföldi korridort Kalinyigrád és Oroszország között. Igaz, a Balti-tengeri kikötővárost Lengyelország és Litvánia öleli körül – így ha Belaruszon keresztül még közel is jutnának egy ilyen korridorhoz az orosz csapatok, be kellene hatolniuk a NATO területére ahhoz, hogy valóban el tudják érni – fejtegették a putyinista műsorban.

Könnyen elbánnának velük

Az üvöltöző vendég szerint ez nem is lenne probléma, hiszen Lengyelország és Litvánia „nincsenek tisztában azzal, hogy velük még könnyebben el tudnánk bánni, mint ami most történik Ukrajnában”.

Az oroszok fájó pontja

Kalinyingrád 1945 óta fájó pontja az oroszoknak. Az Észak-Dunántúl nagyságú enklávénak 800 ezer lakója van, Lengyelország és Litvánia között helyezkedik el. Enklávénak nevezzük azokat az országrészeket, amelyeket más országok határolnak és nincs szárazföldi kapcsolata a saját országával. Kalinyingrád a Porosz Királyság egykori fővárosa volt, akkor Königsbergnek hívták.

Visszavennék és kész

A II. Világháborúban a szovjet csapatok megszállták Königsberget, elűzték a német lakosságot és átvevezték Kalinyingrádra. Azóta stratégiai kikötővárosként tekintenek rá az oroszok. Mivel az orosz állami tévéban már nyíltan beszélnek Kalinyingrád Oroszországhoz történő visszacsatolásának a lehetőségéről, nem csoda, hogy a lengyelek és a balti államok aggódnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Kalinyingrád, orosz enklávé

Itt tudod megnézni a műsor részletét

Kiemelt kép: Vlagyinir Putyin