Sok oka lehet, hogy alkalmi munkát keresel Budapesten vagy az ország más pontján, de szerencsére jó néhány lehetőség áll nyitva számodra. Ezekből szemezgettünk néhány praktikus választást, amiből bőven fogsz találni.

Lehet, hogy a GYES vagy GYED mellé jönne jól egy kis kiegészítés, vagy az iskolai tanulmányok mellé fér bele néhány óra munka, esetleg kiegészítő jövedelemre van szükség. Bármi legyen is az oka, sokan keresnek alkalmi munkát Budapesten és vidéken is. Szerencsére már sokféle lehetőség között választhatunk. Hozunk néhány ötletet azokra az alkalmi vagy időszakos jellegű munkákra, amiket rugalmasan lehet bevállalni az igényeink és lehetőségeink szerint.

Kép1: A futár és kiszállító alkalmi munkára Budapesten és környékén folyamatosan keresnek új embert.

Bár lefutott a karácsonyi időszak, amikor jelentősen megnő az online rendelések és kiszállítások száma, az ünnepek után is rengeteg futár és kiszállító alkalmi munkát lehet találni. A járvány második évében a GKI Online Kiskereskedelmi Indexe alapján az előző évhez képest is további 30%-os növekedés jellemezte az online kereskedelmet. A rendelések gyakoriságának növekedése alátámasztja, hogy már nem csak a karácsonyi ajándékot rendeljük házhoz, hanem sok egyéb mellett például a napi bevásárlást is. Ennek pedig egyértelmű hatása van a futár és kiszállító állások számának növekedésére, ami jó hír mindazoknak, akik rugalmas lehetőségeket keresnek alkalmi munkára Budapesten és vidéken.

Egy ehhez kapcsolódó alkalmi álláslehetőség lehet a sofőrködés. Jó hír, hogy 2021 májusál B típusú jogosítvánnyal is lehet 4,25 tonnás járműveket is vezetni, vagy 3,5 tonnás plusz utánfutós járművet, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy sima jogosítvánnyal is tudsz komolyabb sofőr munkákat vállalni.

Kép2: Raktárost és csomagolókat szinte mindig keresnek alkalmi munkavégzésben Budapesten.

Csomagoló munkák

A KSH adatai szerint a 2020-as mélyrepülés után 2021-ben kilőtt a kiskereskedelem forgalma és közel 6%-kal nőtt az előző évhez képest. Az online kereskedelem felfutása mellett ez is óriási hatással van arra, hogy csomagoló munkát alkalmi munkában Budapesten és vidéken is sokfelé találni.

Egy gyors kereséssel a Profession online munkaközvetítő adatbázisa közel kétezer ajánlatot listáz jelenleg is, ebből több, mint 700 Budapest területére szól. Érdemes ilyenekre célzottan rákeresni az állásportálokon.

Takarítás

Nyerő választás lehet alkalmi munkára Budapesten a takarító állás. Nagy takarító cégek irodák, üzletek vagy intézmények takarítására alkalmaznak akár időszakos, akár állandó jelleggel részmunkaidőben is. Emellett azonban Budapesten óriási piaca van a magánházaknál való takarításnak is. Ez utóbbi elsősorban ajánlás alapján érhető el, míg az előbbit állásportálokon való kereséssel is jó eséllyel folyamatosan lehet találni.

+1: Virtuális asszisztens

Magyarországon még gyerekcipőben jár, de már nálunk is rohamosan fejlődik az alkalmi vagy rugalmas időbeosztásban, otthonról végezhető virtuális asszisztencia. A legtöbb magyar cég számára még viszonylag új, de egyre többen ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket, mert hozzáférést biztosít a cégek számára olyan szaktudáshoz is, amit alkalmazotti jogviszonyban nem tudnának megfizetni. Mivel virtuális, az alkalmi munkát Budapesten, vagy az ország bármelyik pontján végezheted, így az álláskeresők számára is hatalmas lehetőségeket rejt.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!