Háromezer felett van a napi fertőzöttek száma, 221 beteg pedig lélegeztetőgépen van. Szlávik János szerint bizonytalan a járvány vége.

3149 új fertőzött

3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel  59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

35-en haltak meg

Elhunyt 35 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1425 főre emelkedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

EZ IS ÉRDEKELHET! Bringás zöldfolyósót építenek az M1-M7 bevezetőtől a Dunáig, a Déli körvasút építésével egy időben

Egyre többen vannak kórházban

Jelentősen emelkedett a súlyos állapotban lévők száma 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen.

Segíthet a D-vitamin

Szlávik János szombaton arról beszélt, hogy az általában immunerősítő hatású szerek – a C- és D-vitamin, a cink és a szelén – szedése nagyon fontos. Napi 2000-3000 egység D-vitamin bevitele nagyon sokat segíthet a koronavírus elleni védekezésben.

A gyerekek ne találkozzanak a rokonokkal

Mivel a felnőttekhez képest a gyermekek nagyobb arányban hordozzák tünetmentesen a vírust, ezért a szünetben „távol kell tartani” őket az idős és beteg rokonoktól.

Bizonytalan a járvány vége

A főorvos szerint nehéz megjósolni a járvány végét, ezért az egyetlen dolog, amit addig tehetünk, az a védekezés. Kiemelte, „senki nem tudja megmondani”, hogy mikor indul csökkenésnek az esetszám.

Még nem ért véget a gyógyszer tesztelése

Szlávik beszámolt arról, hogy a Magyarországon elérhető vírusellenes szerekkel, köztük a favipiravirral és remdesivirrel, kapcsolatos vizsgálatok két-három hónap múlva zárulnak le, akkor fognak tudni pontos adatokat közölni azok hatékonyságáról.

A középmezőnyben vagyunk

Magyarország európai viszonylatban a járvány tekintetében a középmezőnyben van, a továbbiakban várható az esetek számának emelkedése még, de „ha mindannyian komolyan védekezünk és betartjuk a szabályokat, nem lesz olyan súlyos a helyzet, mint több más európai országban”.

Kiemelt kép: illusztráció