A helyet mindenki ingyen használhatja az augusztusi kánikulában, a szakemberek folyamatosan ellenőrzik a Duna vízét.

Újra indul

1973-ban, azaz közel 50 éve zárták be Budapest utolsó dunai szabad strandját Budapesten. Holnap azonban ennek vége, ugyanis nyit a Római-parti Plázs.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mi is lesz itt?

Egy szabadstrand, ahova mindenkit sok szeretettel várnak, aki hűsölni kíván az idei kifejezetten forró nyári napok alatt. A belépés ingyenes.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egészséges ez?

Sokan úgy gondolják, nem a legbiztonságosabb dolog a Dunában fürdeni, mivel már annyira szennyezett a folyó, hogy a tartós hűsölés árthat az egészségünknek.

A múlt ismétli önmagát?

1973-ban pont ezért zárták be itt a strandot, ugyanis az akkori szakemberek is kimutatták, hogy meghaladja az egészségügyi határértéket a Duna szennyezettsége.

Biztonság lesz

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat mindenkit megnyugtatott, hogy szakemberek és civil szervezetek is felügyelik a Dunát és folyamatos mérések mellett engedik csak a fürdőzést.

Mi lesz a plázson?

A hely 11 és 19 óra között látogatható a strand, ez idő alatt ingyen ivóvizet, mosdót, pelenkázót, zuhanyzót és napágyakat, azaz a teljes infrastrukturális hátteret az Óbuda-Pénzügyőr SE sporttelep biztosítja a vendégeknek.

Sokba lesz?

A Plázs ingyen lesz látogatható, a helyi önkormányzat kifejezett célja, hogy mindenkinek elérhető legyen a strand. A hűsölni vágyók biztonsága érdekében vízimentő-szolgálatot is üzemeltetnek, továbbá bójákkal jelölik ki a fürdőzésre alkalmas szakaszt.

Rend és fegyelem

Fürdeni csak a 120 centiméteres bójasoron belül lehet majd az esetleges balesetek elkerülése miatt. A Római-parti Plázs területén éjszakai őrség is működni fog minden nap 22 órától másnap reggel 8 óráig.

Szabad augusztus

A tervek szerint az augusztusi extrém melegben majdnem hónap végig üzemelni fog a plázs, ami jó hír a hűsölni vágyók számára.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ő már kipróbálta

Kép, kiemelt kép: www.obuda.hu