Nyolc beteg meghalt, 18 vannak lélegeztetőgépen és 581 új beteget regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában. A virológus szerint az elkövetkező időszakban egyre több lesz a haláleset.

581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő, 4153-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő.

EZ IS ÉRDEKELHET! A Szent László kórházban kezelik Pataky Attilát: az Edda több tagja is lebetegedett

Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Plusz személyzetet kért a járványkórház

Az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet mint járványügyi feladatok ellátására kijelölt intézmény, egészségügyi dolgozók kirendelését kérte, mert saját erőből nem tudja biztosítani  a járvány ideje alatt a szükséges humánerőforrást – írja az Index.

Egyre több lesz a haláleset

„Ha a szimpla adatokat nézzük, már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni”–  többek között erről beszélt Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen, Jakab Ferenc elmondta azt is, hogy senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és senki ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van, mert ez nem igaz.

„A napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és Jakab elmondása szerint a „80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről” – mondta a virológus.

Kiemelt kép: illusztráció