Terheléses támadás érte az oltásregisztráció lakossági lekérdezését szolgáló honlapot, amelyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) üzemeltet – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a pénteki online sajtótájékoztatón.

Csütörtök délelőtt indult a weboldal

Kiss Róbert elmondta, hogy a csütörtök délelőtt indított weboldalt (vakcinareg.neak.gov.hu) több mint 600 ezer rosszindulatú kibertámadás érte már az első napon, a honlap elérése ezért akadozott bizonyos időszakokban. A támadás miatt a Neak feljelentést tesz a Nemzeti Nyomozó Irodánál – fűzte hozzá.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Ennyi ember ellen kellett intézkedni az elmúlt napon

A rendőrök csütörtökön közterületen 547 ember ellen intézkedtek, mert nem viseltek maszkot, közülük 151-et figyelmeztettek, 215-öt megbírságoltak, 181-et feljelentettek – közölte Kiss Róbert.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Az intézkedések bevezetése óta ennyi ember ellen intézkedtek

A rendőröknek a járványügyi intézkedések bevezetése óta 39 271 alkalommal kellett intézkedniük a maszkviselési szabályok megszegése miatt.

Ennyien szegték meg a kijárási tilalmat

Tömegközlekedési eszközökön, illetve megállóikban 29, míg üzletekben nyolc emberrel szemben kellett fellépniük csütörtökön – tette hozzá. Az elmúlt 24 órában a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a gyülekezés tilalmának megszegése miatt 321 esetben történt rendőri intézkedés, így ezek száma 54 698-ra emelkedett a kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta.

További szabályok megsértése

A boltokra, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 988 rendőri intézkedés történt, ebből 306 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztását állapították meg, 683-szor az üzletek korlátozott nyitvatartásának, az üzletekben tartózkodásnak a szabályait nem tartották be – mondta.

Ideiglenes bezárások

Csütörtökön egy üzletet, valamint egy kecskeméti sörözőt zártak be ideiglenesen, utóbbit hat hónapra. Eddig 22 vendéglátóhely ideiglenes bezárásáról kellett dönteni – közölte az alezredes.

A tranzitforgalom

Kiss Róbert elmondta: a tranzitforgalom ellenőrzésekor 30 esetben léptek fel a szabályokat megsértőkkel szemben. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályszegők ellen eddig 14 136-szor intézkedtek – fűzte hozzá.

Növekedett a karanténban lévők száma

Az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karanténban lévők száma csütörtökön jelentősen, 8288-cal, 58 667-re emelkedett. A karanténszabályok betartásának elektronikus ellenőrzését szolgáló informatikai alkalmazást 5118-an használják – tudatta.

Háromórás várakozás Röszkénél

A teherforgalomban a ki- és a belépőoldalon egyaránt háromórás várakozás van a röszkei autópálya határátkelőhelyen.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels