Több mint 250 kilogrammnyi, összesen 63 darab második világháborús aknagránátot találtak a Komárom-Esztergom vármegyei Csép mellett, egy szántóföldön – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede Facebook-oldalán hétfőn.

63 akna

63 darab világháborús aknagránát szunnyadt egy Csép melletti szántóföldön, több mint 250 kilogrammnyi össztömegben. Rendőrségi bejelentés érkezett ezredünk tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak mezőgazdasági földmunkák során Csép külterületén – írta hétfőn  Facebook oldalán a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Aknagránátok Csépnél

Forrás: Facebook

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Több napja keresik

Kiss Henrik és Pap Ferenc főtörzsőrmester vezetésével több napig folyt a robbanótestek utáni kutatás, speciális fémkereső műszerek segítségével.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiásták a lőszereket

Ennek eredményeként összesen 63 darab 82 milliméteres szovjet repesz aknavetőgránátot ástak ki a katonák, melyeket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítottak későbbi megsemmisítés céljából.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/ Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede