Műtüdős kezelést kap Damu Roland. A színészről csütörtök délelőtt derült ki, hogy mélyaltatásban tartják, állapota kritikus. Egyik ismerőse azt írja, Roland elkapta a koronavírust, a színész nem tudta felvenni a 3. oltást, emiatt egyre betegebb lett.

Válságos állapotban Damu Roland

Amint arról korábban beszámoltunk, kritikus állapotban fekszik kórházban Damu Roland, a színész állapota válságos – ezt írta egyik ismerőse a Jóban Rosszban egykori sztárjának közösségi oldalán. A bejegyzésben mindenkit arra kér, hogy mondjanak egy imát Rolandért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudni a betegség okát

A színészt egyik kórházból a másikba szállították, és jelenleg is az életéért küzdenek. Mindenki első gondolata, hogy esetleg a koronavírus támadta meg, de egyelőre nem lehet tudni, kórházi kezelésének mi az oka – írja a Bors.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elkapta a koronavírust

Csütörtökön délelőtt azonban megjelent egy másik bejegyzés Damu Roland Facebook oldalán. Ezt írják: „Kedves barátok, ismerősök, rajongók, követők! Sajnos a múlt héten kórházba került Roli. 2 oltás ellenére elkapta a koronavírust.  A harmadik oltást most készült felvenni, de azt már az állapota miatt nem tudták beadni”.

Műtüdőre kötötték

Majd így folytatódik a bejegyzés: „Az állapota folyamatosan romlott, mélyaltatásos lélegeztetés után jelenleg műtüdőre kötötték. Az orvosok mindent megtesznek érte. Kérjük, hogy akik ismerik és szeretik Rolit mondjanak egy imát érte vagy küldjenek sok pozitív energiát”.

Műtüdő mentheti meg az életét

Nemrég írtunk arról, hogy Csollány Szilveszter életét a műtüdős kezelés mentheti meg.  Az ECMO, vagyis extrakorporális membránoxigenizáció lénye­gében egy műtüdőeljárás, amely a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását, ezzel szemben a hagyományos lélegeztetőgép „csak” oxigént továbbít a tüdőbe és elszállítja onnan a szén-dioxidot.

A Korányi kórházban kezelik

Az olimpikon november végén kapta el a koronavírust, először otthon lábadozott, majd bekerült a soproni kórházba. Állapota annyira megromlott, hogy a budakeszi Korányi kórházba szállították, ahol műtüdős kezelés mentheti meg az életét.

111 napig volt intenzíven

Bányai Gábor életét is műtüdővel mentették meg. A fideszes képviselő 111 napig volt intenzív osztályon, miután február végén elkapta a koronavírust. A politikus most azt mondta, reméli Csollány Szilveszternek is sikerült felépülnie.

Legfontosabb az akaraterő

„Úgy gondolom, hogy a legfontosabb az akaraterő. Az orvostudomány lehetőségei is behatároltak, a végén a betegen múlik, hogy elmegy vagy marad… Nekem rengeteget segített, hogy a családom sokat látogatott, mindig ott voltak mellettem a szeretteim, amikor csak lehetett.Nem engedték el a kezemet, és én ezt, tudat alatt éreztem, ez volt a kulcs.Az agyam ugyan nem volt ott, de a lélek érzi a támogatást és a szeretetet. Ez tartott engem életben” – mondta a Blikknek Bányai Gábor.

Műtüdő tartotta életben

Az 52 esztendős Bányai Gábor összesen 111 napot töltött intenzív osztályon, ebből 85-öt mélyaltatásban, 69 napig pedig a műtüdő segítségével tartották életben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland – Forrás: tv2