Egy intézményben találtak szabálytalanságot a középfokú felvételi vizsgák alatt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 73 ezer diák felvételizett a mai napon. A feladatok közt volt olyan, amely a labdarúgás történelméről szólt.

73 ezer gyerek

Szombaton írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emmi által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy 73 000 tanuló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Járványügyi szabályokkal

A vizsgák az előző évben már bevált járványügyi előírások betartása mellett, rendben zajlottak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy terembe 10 diák írta meg a felvételit.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ellenőrzések

Mint írták, a vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy húsz százalékánál ellenőrizte a fenntartó vagy a kormányhivatal.

A Kürt Alapítványi Gimnáziumban gond volt

Az Emmi közleménye szerint egy intézményben jelentős szabálytalanságot találtak, itt a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia.

Nehéz volt?

Az én gyerekem azt mondta, a magyar nem volt nehéz, a matek viszont igen. Pedig ő matekból jobb. A magyar egyszerű volt, de a matek sem volt vészes. Nektek is azt mondják, hogy míg a magyar piszok könnyű, addig a matek rém nehéz volt? – ilyen és ehhez hasonló véleményke olvashatók az Eduline folyamatosan frissülő cikkében.

Egy feladat

Melyik állat lehet? Írd be a megadott állatneveket Lackfi János játékos névötleteihez! Vigyázz, egy ötlethez nem tartozik állatnév, oda tegyél X-et! – krokodil, flamingó, elefánt, kaméleon, kolibri
ormántos füllencs
pacuha hájadék
dörzsbőrű fogadús
pironkás nyurgaliba
színeváltó kunkorgyík
cseppszívó pöttyömke

Foci is volt

Külön érdekesség, hogy a labdarúgás történelme is komoly esszésort jelentett. A megadott szöveg alapján meg kellet tudni mondani, hogy ki nyerte az első világbajnokságot. A teljes kérdéssort ide kattantva éred el.

Matekra nem vállalkoznánk

Matematikából összesen 10 példát kellett megoldani. Mi szándékosan nem a legnehezebbet, hanem a hatodikat mutatjuk meg. “Tibi az első félévben összesen 15 jegyet szerzet matematikából. Négy darab hármast, a többi négyes vagy ötös volt. A jegyeinek átlaga 4,2 lett. Hány ötöst kapott Tibi?”

Fotónk illusztráció.