Budapestet vasárnap hajnali kettő óra körül elérte egy csapadékzóna és hidegfront. Jelenleg is változó intenzitással és területi eloszlásban havazik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a havazás a fővárosban a délelőtt folyamán is folytatódni fog, derül ki az FKF közösségi oldalán közzétett posztjából.

Az utak állapotának ellenőrzése

A bejegyzésben azt is írják, hogy a a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől folyamatosan ellenőrizték az utak állapotát, és ahol szükséges volt, a munkagépek sózták az utakat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghibásodott gépek

Mint írták az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből azonban nyolc meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben – közölte a cég. Jelenleg is 73 téli munkagéppel dolgoznak az utak megtisztításán, síkosságmentesítésén.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elöregedett géppark

Az FKF továbbá azt is közölte, hogy a Társaság rendelkezésére álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan – az elmúlt 10 év során mintegy 20%-kal – csökkent, ugyanakkor a flotta darabszáma, a főváros méreteihez képest, már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70% körüli.

Ez is érdekelhet:

Erre kérik a lakosságot

Az FKF ezen túlmenően arra kéri a lakosságot, hogy a jelentősebb hóesést követő napszakokban, aki teheti, a közösségi közlekedést részesítse előnyben saját gépjármű használata helyett. Emellett arra figyelmeztetik a Budapesten gépjárművel közlekedőket, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő, téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak.

Fokozott odafigyelés

Azt is kérik, hogy fokozottan figyeljenek oda a szabályos parkolásra – különösen a szűkebb útszakaszokon -, ugyanis az úttestre belógó járművek jelentősen nehezítik a munkavégzést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

Az FKF munkájáról egyébként Karácsony Gergely is posztolt, bejegyzésében így fogalmazott, mutatjuk:

Kiemelt kép: FKF