2013-ban nyerték meg a lottót, a hirtelen jött gazdagsággal azonban nem tudtak mit kezdeni, felélték a pénzüket.

Hirtelen jött a nagy pénz

Andraschek László és párja közel tíz éve 636 millió forintot nyert a lottón. Most sem kevés pénz ez, akkor azonban még sokkal többet ért. Hamar el is kezdtek kötletekzni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban szegények voltak

A lottónyeremény előtt a győri pár szegény volt. A gazdagok életét azonban nem sokáig élvezhették. Egyszerűen kifolyt a kezük közül a pénz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Költekezni kezdtek

A nyereményből több lakást, házat vettek. Szert tettek egy belvárosi kávézóra, de volt egy fehér BMW-jük is sofőrrel. Mindezeken felül vettek egy nyaralót is a Balaton partján.

Nem tudtak reálisak maradni

A sok pénz gyakorlatilag megbolondította őket. A három gyereküknek ugyan vettek lakást, amivel még nem is volna probléma, ám más tekintetben már nem voltak ilyen racionálisak. Úgy vettek luxusautót, hogy nem volt egyikőjüknek sem jogosítványa, így sofőrt is kellett hozzá fogadniuk.

Több ingatlant vettek, nem mindegyik sült el jól

Hatalmas házat vásároltak, 180 négyzetméteres ingatlanban éltek a lottónyereményt követően. Nyitottak egy kávézót is, ám azt 2017-ben bezárták. Veszteséges volt az üzlet, komoly adótartozása lett a tulajoknak.

Jótékonysági kávézót akartak működtetni

A pár célja az volt, hogy olcsón fogyaszthassanak náluk a szenvedélybetegek. A pár női tagja, Andraschek Anikó elmondta a Blikk számára, hogy többszörösen érintett a szenvedélybetegség kapcsán. Azt gondolja, hogy idehaza nincs értelme jótékonykodni, mert az embereknek negatív a hozzáállása.

Eladták a nyaralót és a kocsit is

A balatoni nyaralót már korábban értékesítették. Az autótól viszont csak néhány hónapja váltak meg. Az vette meg, aki korábban a sofőrjük volt. Jogosítványuk továbbra sincs, sofőrt viszont már nem tudnának fizetni.

Ez maradt a nyereményből

A gyerekeknek vásárolt ingatlanok megmaradtak, és az a 180 négyzetméteres ház is, amiben ők laknak. Jelenleg Győr kertvárosi részében élnek, ám az alsó szinten már van egy albérlőjük. Azon tanakodnak, hogy eladják az ingatlant, mert túl nagy már számukra ez a ház, és egy kisebbe költöznének.

Magasak a számlák

A ház karbantartása kapcsán is sok a teendő. Ráadásul a villany- és gázszámlák is megugrottak, az eddigi összegnél jóval többet kell rezsire fizetnie a párnak, mondták.

Ez hiányzik az életükből

Voltak szegények és gazdagok is, ám a nő örül annak, hogy van hol lakniuk és van családjuk. Egy dolgot hiányol még, azt, hogy legyen unokája. Mindketten betegeskednek, a nő sztrókot is kapott, de felépült belőle. Azt mondja, sokat számít az élni akarás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív