Bezár az Erkel Színház novemberben a megemelkedett rezsiárak miatt a fűtési szezon idejére – közölte a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Ókovács Szilveszter szerint „vakon repülnek, ködben, éjjel, ugyanis még nincsenek tisztában az összes intézményük pontos áremelkedésével”.

Mi lesz az Eiffel házzal?

„Az Eiffel Műhelyházban távfűtés van, januártól lesz érvényes az új ár, de még nem tudjuk, mi várható. Az Eiffel harmincezer négyzetméteres, ami nagyon nagy terület” – mondta a főigazgató az InfoRádióban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bezárják az Erkelt

„Az Operaházra és az Erkel Színházra vonatkozóan olyan árakat kaptunk, amelyek kifizethetetlenek, ezért az Erkelt be is fogjuk zárni november 6-ával, és majd a fűtési idény végén nyitjuk ki. Az Eiffelben pedig előadást töröltünk el”. A főigazgató azt mondta, ezektől az intézkedésektől megtakarítást várnak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az Operaházat nem zárják be

„Az Operaházban viszont kitartunk, mert azt nem lehet, hogy a 18 fokos intézkedésen túl – mert azt kötelező betartani – bármi mást csináljunk. A vezérhajónak működnie kell, és ezt egyelőre nem látom veszélyben.”

Az államhoz fognak fordulni

Baj esetén az Eiffel ügyében, központi költségvetési intézményként, az államhoz fognak fordulni, mert ha nincsenek is benne előadások, ott gyártanak, próbálnak, raktároznak, tehát működnie kell, különben az Operaház sem működik.

Felfoghatatlan ajánlatot kaptak

A rezsiszámlák mértékéről a főigazgató elmondta: sok intézmény együtt “közbeszerezteti” a gázt. A kapott ajánlat egymilliárd forint körüli összegről szól a gáz esetében, ami 8-10-szeres változás. Az áram esetében is hasonló nagyságrenddel kell már számolni, bár a konkrét szám még nincs meg.

Nehéz helyzetbe kerültek

„Igencsak nehéz helyzetbe került ezzel az intézmény, ugyanis a minimum kétmilliárd forinttal magasabb rezsiszámla és az egymilliárdos elvonás a költségvetésük egyötödét teszi ki. Ez az összeg a működési költségből jön le, a béreket nyilván nem érintheti az elvonás” – mondta  Ókovács Szilveszter.

Az Operaházra koncentrálnak

A főigazgató arról is beszélt, hogy most csak arra koncentrálnak, hogy az Operaházat működőképes állapotban tartsák, és az oda betérő nézőket a legmagasabb színvonalon szolgálják ki.

Belehelik a nézőteret

„A 18 fokot meg remélem, hogy elviselik majd, úgyis hamar belehelik a nézőteret. Nem hiszem, hogy ott fázás lesz” – mondta végezetül a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

A 12. kerület után Csepelen is spórolnak: mától határozatlan időre bezárt a kerületi strandfürdő

Kiemelt kép: Erkel Szinház – Forrás: wikipedia.hu