Jelentős forgalmterhelő beruházás a 10-es úton Újraaszfaltozza a Közút a 10-es út pilisvörösvári szakaszának jelentős részét, aki teheti kerülje el ezt a szakaszt szeptember 20-tól.

Hosszabb lesz az autózás

Erősen megnövekedett menetidőre számíthatnak a Pilisvörösváron keresztül közlekedők szeptember 20-től várhatóan két héten keresztül. A Magyar Közút Zrt. újraaszfaltozza 10-es út majdnem teljes vörösvári szakaszát a Kodály Zoltán utca és az Attila utca között, mintegy 1700 méteren. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 22 ezer autó

Ezen a szakaszon naponta megközelítőleg 22 ezer gépjármű halad át, így terhelése óriási. Az itt közlekedőknek jelentősen megnövekedett menetidővel kell kalkulálni, illetve alternatív útvonalat, közlekedési megoldást találni – írják a pilisvörösvári önkormányzat a BudaPestkörnyéke.hu szerkesztőségének küldött közleményében.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szeptember 20-án indul a munka

A Közút tájékoztatása szerint az újraaszfaltozást 2021. szeptember 20 – október 1. között végzik. Ennek fázisai a burkolat előkészítése, marása (szeptember 20 – 24.), majd az aszfalt réteg terítése, tömörítése (szeptember 27 – október 1.), végül pedig a felfestések és a fedlapok, víznyelők szintbe helyezésével zárul a munka. A beavatkozás időtartama alatt forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra, illetve sebességkorlátozásra kell számítani.

2018 óta tervezik

Pilisvörösvár város jelenlegi vezetése még 2018-ban kezdett tárgyalásokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel a 10 számú főút elhasználódott burkolatának felújításása ügyében. A főút forgalma évről-évre folyamatosan emelkedett, a burkolat állapota pedig egyre jobban romlott. Ez nagymértékben zavarta mind az út mentén élőket, mind pedig az erre közlekedőket.

Pocsék az út

Bár a Közút a kritikus részek kátyúzási munkálatait időről időre elvégezte, de ez hosszútávon nem nyújtott megoldást, az út komolyabb karbantartása elérkezett a nem halasztható besorolásba. Az önkormányzati tárgyalások eredményeképpen és Vitályos Eszter államtitkár közreműködésével, a Magyar Közút Zrt. forrásbiztosításával a cég a jelenlegi beruházás keretében elvégzi a 10-es út majdnem teljes pilisvörösvári szakaszának újraaszfaltozását.

Készülj a dugókra

A régióban közlekedők jelentősen megnövekedett menetidővel kell, hogy kalkuláljanak. Alternatív útvonalként Pilisszentiván – Solymáron keresztüli kerülőút javasolt, de itt is intenzív forgalomra számíthatnak az autózók.

Gondolkodj alternatív megoldásokban

A 3,5 tonna fölötti tehergépjárművek forgalma továbbra is a 10-es út karbantartással érintett szakaszán bonyolódik. Mindenképpen javasolt tehát alternatív közlekedési módok, a tömegközlekedés, elsősorban a vasúti közlekedés használata, illetve aki teheti válassza, kérje a karantén időszaka alatt már bejáratott otthoni munkavégzést – írják a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: 10-es út Pilisvörösváron – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu