Több család maradt fedél nélkül Budakeszin, miután csütörtök délután feltehetően gyújtogatás miatt kigyulladt egy lakókocsi a Szanatórim közben. A lángok több házra, köztük egy panzióra is átterjedtek. Az egyik lakó két gyermekét menekítette ki a lángoló otthonából. A helyiek összefogtak, az önkormányzattal közösen segítenek a károsultaknak.

Tűz Budakeszin

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, csütörtök délután szomorú tűzeset rázta meg a budakeszieket. Egy lakókocsiban keletkezett a tűz és az terjedt át a mellette lévő ingatlanokra, köztük egy panzióra is, amelyek közül több épület lakhatatlanná vált.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Órákig küzdöttek a lángokkal

A tűz miatt több gázpalack is felrobbant az épületekben. A sűrű füstöt Buda környéke több pontjáról is lehetett látni. A tűzoltók órákon keresztül küzdöttek a lángokkal, míg sikerült megfékezniük a tüzet. Körülbelül 20-30 ember került utcára. Őket az önkormányzat szállásolta el.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A 2. kerületben is lehetett látni a füstöt

Forrás: Budakeszi Hírmondó

Megszólalt a polgármester

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere az eset után közösségi oldalán azt írta, hogy valószínűleg gyújtogatás történt a Rózsa utcai panzió épületénél. “Segítünk a tűzeset károsultjainak, minden lehetséges módon támogatni fogjuk az érintett lakosokat”.

Egy férfit előállítottak

A helyszínen egy férfit előállítottak a rendőrök, szemtanúk szerint őt bilincsben vitték el a rendőrök. Valószínűleg ő lehet a feltételezett gyújtogató.

Összefogtak a budakesziek

A károsultak között van az egyik helyi oktatási intézmény tisztaságáért felelős munkatársa. A kétgyermekes Rózsa tegnap mindenét elvesztette. A szörnyű tűzesetben az általuk lakott ingatlan porrá égett.

Égő ház Budakeszin

Forrás: Facebook/Budakeszi csevegő

Mindenük odaveszett

A lakásban volt mindenük: ruháik, személyes használati tárgyaik, irataik. 11 és 14 éves gyermekeit mezítláb, rövidnadrágban menekítették ki az égő házból. Szerencsére nem történt bajuk. Azonban fedél és ruha nélkül maradtak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így tudsz segíteni a családnak

Anyagi segítséget az édesanya számlaszámára küldhetnek: Gulyás Rózsa K&H Bank: 10403095-86768088-87651002

Tárgyi eszközök

  • A 11 éves fiú méretei: 158-164-es póló és pulóver, 38-as cipő, papucs.
  • A 14 éves fiú méretei: férfi L és XL-es póló és pulóver, 43-45-ös cipő, 52-es nadrág
  • Az édesanya méretei: XL-es póló, 40-es cipő, 44-46-os nadrág
  • A ruhanemű felajánlásokat a Buda Környéki Televízió stúdiójában adhatják le 04.22-én (pénteken) 7.30-15.00 és 04.25-én (hétfőn) 7.30-15.00 óráig. Cím: Budakeszi, Fő utca 211.

Az önkormányzat is segít

Az önkormányzatunk gyorssegélyt ad az érintetteknek, a lakossági adományokat pedig az önkormányzat OTP-nél vezetett számlájára várják.

  • 11742348-15390022-05120000. A közlemény rovatba írják be: „Tűzkárosultak megsegítése”.
  • Aki tárgyi adományokkal szeretné segíteni a károsultakat, hívja a Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársait a 06 23 451 279- es telefonszámon.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Budakeszi Hírmondó