Örömhírről számolt be közösségi oldalán Budapest 2. kerületének polgármestere. Őrsi Gergely ugyanis a Facebookon jelentette be, hogy a Pasaréti útra, a Fenyves park mellé költözött a Lánchidat őrző oroszlán legóból készült mása.

A Lánchíd oroszlánja

„Elhoztuk a Lánchíd oroszlánjának 1:1 méretarányú LEGO változatát a 2. kerületbe, így a Pasaréti úton felfestett rajzfilmkaraktereknek is lesz mit megcsodálniuk. A LEGO-szobor 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas súlya 2,8 tonna és 850 ezer építőkockából készült” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotón az oroszlán:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

LEGO-ból

„A LEGO-szobrot Dóczy Balázs hivatalos LEGO-építőmester modellezte és tervezte, építésében 80-an vettek részt. Ha tehetik, nézzék meg az oroszlánt, rendkívül részletgazdag és nagyon látványos!” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme, egy másik felvétel:

Ezt kérik

„Kérjük a szülőket, figyeljenek a gyerekekre, hogy ne másszanak fel a LEGO-szoborra – nem az oroszlánt féltjük -, hogy van e nyelve, lentről is látszik” – olvasható a polgármester bejegyzésében.

Itt is jól látszik:

Meg itt is:

Ez is érdekelhet:

Titkos Lázár-Karácsony találkozó: a miniszter kiborult, amiért még mindig nincs befejezve a Lánchíd és a Biodóm

Kiemelt kép és belső fotók: Őrsi Gergely Facebook oldala