Információk szerint Karácsony Gergely és Lázár János a nyilvánosság kizárásával találkozott egymással, még tavaly novemberben.

Ezért találkoztak

A találkozó részleteiről Lázár János a Mandinernek adott interjújában beszélt, mint mondja: „Jártam a főpolgármester úrnál tavaly novemberben, áttekintettük a város és a kormány ügyeit, továbbá azokat az ígéreteket, amelyeket korábban Vitézy Dávid államtitkár vagy minisztertársaim tettek az uniós források felhasználása kapcsán. Ezeket természetesen be fogom tartani” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kizárták a nyilvánosságot

Lázár azt is kifejtette, azért nem a nyilvánosság előtt zajlott a találkozó, mert nem akartak sajtónyilvános showműsort rendezni. Az interjúban a Lánchíd, valamint a Biodóm ügye is szóba került, ennek kapcsán Lázár közölte:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Lánchíd és a Biodóm

„Szégyen-gyalázatnak tartom, hogy nincs befejezve, ami a főváros sara. Mindenkinek megvan a söprögetnivalója a maga portája előtt, de aprómunkával, szakértők közreműködésével előre tudjuk mozdítani az ügyeket.”

Egyeztetés

Lázár ezen túlmenően elárulta, a Karácsonnyal való találkozón arról próbáltak egyeztetni, milyen közös közlekedési projektjeik vannak az Európai Bizottság előtt, valamint milyen ügyek vannak a tárcánál a beruházások kapcsán.

Munkacsoport

Közölte, egy teljesen normális hangvételű beszélgetés volt, ami után egy munkacsoportot is kijelöltek, aminek a tagjai azóta is rendszeresen találkoznak egymással.

Korrekt viszonyt kialakítása

„Abban vagyok érdekelt, hogy korrekt viszony legyen a fővárossal is. Amit a közlekedés területén ígértünk, be is fogjuk tartani. Ha van értelmes kezdeményezés Budapesten, rám miniszterként számíthatnak.”

Világosan kell látni

„Ám világosan kell látni: az olyan presztízstervek, mint a már említett Duna-alagút, a dolgok felháborítóan nagy félreértése, amikor másnak az a problémája az országban, hogy miként jusson el a lakhelyétől harminc kilométerre lévő kórházba, iskolába vagy járási központba” – magyarázta a miniszter. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Karácsony Gergely közölte: le kellene bontani a Nyugati téri felüljárót

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Lázár János