A Mol készen áll arra, hogy átvegye a hatósági ár miatt bajba jutott benzinkutak üzemeltetését. Átmeneti megoldásról lenne szó. A Mol jelenleg 468 kúttal rendelkezik.

Ők csak segíteni akarnak

A Mol stratégiai vállalat, egyik legfontosabb feladata Magyarország üzemanyagellátása. Az egyes benzinkutak átvételével elősegíthetjük azt, hogy adott településeken, régiókban folyamatos és zavartalan legyen az üzemanyaghozzáférés – mondta a 444.hu kérdésére az olajtársaság.

Lehet jelentkezni

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfőn közölte, hogy csütörtökig jelentkezhetnek a benzinkutak átvételére kész szolgáltatók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Hatósági ár

Az üzemanyagok hatósági árára vonatkozó részletszabályok szerint az üzemszünetet hirdető vagy ismételt jogsértésen ért benzinkutak működtetése az ellátás biztonsága érdekében átmenetileg egy nyilvántartott szolgáltatóra bízható.

480 forint

Hétfőtől három hónapig hatósági árat szabott a kormány, 480 forintért kell adni a benzint és a dízelt. Az előírás nem vonatkozik a prémium üzemanyagokra.

Ezt használná ki a Mol

Ha egy benzinkút ezt nem tartja be, vagy az üzemeltető inkább bezárná a kutat a következő három hónapban ahelyett, hogy az veszteséget termeljen, a kormány elveheti és ideiglenesen egy másik cégnek adhatja a kutat.

A villanyautósokat is érinti

Amennyiben egy benzinkút nem szeretne 480 forintért (akár veszteséggel) üzemanyagot értékesíteni, annak ellenére, hogy tegnap reggel óta köteles erre az árrendelet értelmében, akkor egyéb kereskedelmi tevékenységet sem folytathat, azaz elektromos autót sem tölthetünk az üzemszünet idején az adott töltőállomáson – írja a villanyautosok.hu.

A kutasok félelme

Péntektől nem változik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, ami azt jelenti, hogy nem romlik a hatósági árra kényszerített magyarországi benzinkutak eredményessége – derül ki a Holtankoljak.hu adataiból.