Szülőként bizonyára neked is szívet melengető visszagondolni gyermekkorod kedvenc játékaira. A kedvenc plüss vagy játékbaba még a legnehezebb időkben is veled voltak, igaz? Nem is csodáljuk, hiszen a gyermekjátékok minden napot varázslatos élményé varázsoltak. Itt az ideje, hogy gyermeked számára is megtaláld a legjobb játékokat. Mutatunk is 7 ötletet, amivel egyszerűen nem lehet mellé nyúlni.

Plüssök

Nem is kérdés, hogy a lista elején a plüssök szerepelnek. A puha, cuki és imádnivaló plüssök a gyermekek kedvenc játékai közé tartoznak. A legtöbb plüss nem csupán játék, hanem egy aranyos kabala szerepét is betöltik a gyermekek életében. Átsegíti őket az első egyedül töltött éjszakákon, az első nagy csalódásokon és ott vannak a legboldogabb pillanatokban is.

A Jellycat plüssök éppen ezért olyan sokfélék, hogy minden gyermek személyiségéhez találj megfelelőt. A legcukibb és legmagasabb minőségű anyagokból készült plüssök gyermeked legjobb barátai lehetnek. A plüssfigurákat különböző tulajdonságokkal is felruházhatjátok, amik segítenek feldolgozni a különböző érzéseket és eseményeket a gyermek életében.

Ilyen lehet például egy őrző védő plüss oroszlán, aki azért felelős, hogy a rossz álmok elkerüljék a kicsit. A különböző formák minden nehéz élethelyzetben segítséget nyújtanak, és megnyugvást adnak a kicsinek. Egy biztos, az imádnivaló figurák közül nehéz lesz választani.

Kiságyforgók

Nemcsak a gyermekek, hanem a kisbabáknak is lehetnek kedvenc játékai, amik jellemzően a kiságyforgók. Gyakran ezek az egyetlen mozgó, vidám darabok, ami leköti őket az ágyban fekvés közben.

A kiságyforgók azért is fontosak, mert ebben a korban a kicsik még másképpen látnak, mint mi. A színes formák és a mozgó, de nem túlságosan stimuláló játék fontos az agyi fejlődéshez is. Válaszd ki a legcukibb darabot, hogy babád az ágyban egyedül is boldog legyen.

A kedvenc könyvek

Az esti mese elengedhetetlen a kisgyermekek rutinjához, ezért a könyvek és a bennük lévő szereplők fontos szerepet töltenek be a kicsik életében, illetve érzelmi fejlődésében, a jó és a rossz fogalmának kialakításában. A jó mesekönyvek szereplőihez kötődni tudnak, ezért rengeteget tanulhatnak is tőlük. A szereplők egyben példaképek is lesznek, ezért nagyon fontos, hogy megtaláljátok a kedvenc mesekönyvet is.

A mesék olvasása nemcsak a fent említett szempontok miatt fontos, hanem azért is, mert varázslatos hatást fejt ki a gyermek képzelőerejére. Nem véletlen, hogy Einstein azt mondta: „Ha okos felnőttet szeretnél nevelni, olvass a gyermeknek tündérmeséket. Amennyiben pedig még okosabb felnőttet szeretnél, olvass neki még több tündérmesét.” Azzal, hogy a kicsik fantáziájában életre kelnek a hallott mesék, fantasztikus módon fejleszti az agyukat, amit felnőtt korukban örömmel kamatoztathatnak majd.

Játékkonyhák és barkácsasztalok

A kislányok imádják utánozni az anyukájukat, ezért is valódi főnyeremény egy játékkonyha. A gyermekek mentális fejlődéséhez és tanulásukhoz hozzátartozik, hogy hasonló dolgokat csináljanak, mint a szüleik. A játékkonyhák pedig tökéletes elfoglaltságot biztosítanak. Végre egy igazi kis séf főzhet az egész családnak. A ma elérhető fa játékkonyhák pedig elragadóan gyönyörűek is. Az is szuper bennük, hogy könnyen felölthető a különböző kiegészítőkkel, tehát sosem lehet megunni.

A fiúk esetében ezt a szerepet a barkácsasztalok töltik be. Akárcsak az apukájuk, ők is imádnak fúrni, faragni és valami igazán felnőttes tevékenységet végezni. Ezek a szerepjátékok a gyermekek számára kritikus fontosságúak, ezért érdemes megadni nekik a lehetőséget, hogy ilyen téren is fejlődjenek.

A ma kapható gyönyörű fa barkácsasztalok nem okoznak csalódást, minden otthonba tökéletesen illenek. Ehhez a tematikához tartoznak mindenféle kiegészítők, amelyekkel a gyermekek a szerepjáték határait is feszegethetik. A határ a csillagos ég, ha választani kell: lehet orvos, piaci árus, eladó, titkárnő vagy akár kozmetikus is. Nézz szét a Ministudio kínálatában és találd meg a tökéletes kiegészítőket.

Mágneses képkirakók

A kirakós játékok elengedhetetlen kellékei a gyermekek agyi kapacitásának fejlesztéséhez. Ezek a cuki, színes kirakók nemcsak elragadóak, de az agyat is tornáztatják. Fiúknak és lányoknak is egyaránt alap darab, ráadásul nehézségi szintjük is könnyen igazítható az életkorhoz.

A szép színek és a nehéz vagy később bonyolult formák kirakása fejleszti az agyat, ráadásul hatalmas sikerélményt is okoz, amikor sikerül a helyére pattintani az utolsó hiányzó darabot is. A gyermek már idejekorán felfedezheti saját képességeinek határait. Az azonban biztos, hogy a kirakós játékok kötelező darabok egy boldog gyermekéletében.

Az ügyességi játékok

Az ügyességi játékok – akárcsak a kirakók -, nagyon fontos kellékei a gyermekeknek. Ezek a típusú játékok nagy szerepet játszanak a koordinációs képességek fejlesztésében. A ma kapható széles palettának köszönhetően a kicsik egyszerre tanulnak és játszanak.

Ez a mágneses horgászjáték például a legjobb koordináció fejlesztő lehet, és természetesen az állatokat, a színeket és a tevékenységeket is segít megismertetni a kicsivel. Az ügyességi játékok közé tartoznak még az Activity asztalok és táblák, a puzzle-ök és formaberakók. A legjobb, hogy ezeket a játékokat még szülőként is imádni fogod. Nincs is jobb, mint a közös játék a gyermekkel igaz?

Fa vonatpályák és autók

A különböző vonatpályák nem csak a fiúk kedvence lehet, hiszen a legtöbb lány is imádja a hasonló játékokat. Ezek a darabok szinte a végtelenségig fejleszthetők, az elérhető kiegészítők palettája hatalmas. A játékautók és vonatpályák készülhetnek műanyagból, fémből, azonban a legszebb és legnépszerűbb autók fából készülnek.

Az autók és vonatpályák szintén remek alkalmat kínálnak ahhoz, hogy az egész család együtt játsszon. Ezek a darabok megmérettetik a gyermekeket, hamar megismerkednek az izgalmas versenyek hangulatával és játék közben egészen új világba repülnek.

Ehhez segítség az is, hogy a játékvonat sípályák rengetek témával elérhetőek. Utazhattok a hegyekben, vagy akár a nyüzsgő városban, biztosan találtok megfelelő témát. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.