Egy 90 éves néni úgy érezte túl nagy teher a rokonai számára, ezért egy elkeseredett pillanatában úgy döntött, véget vet az életének, számolt be a drámai eseményekről a rendőrség, a közösségi oldalán.

Vérző sebbel találtak rá

Mint írják az idős nénire három rendőr talált rá mély, vérző sebbel a karján, de még életben volt. A fiatal egyenruhások még tudtak vele beszélni, a néni ekkor kérte tőlük, mentsék meg az életét. Ők pedig így tettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Józsefvárosban történt

A posztból kiderül, hogy Kiss Tamás r. őrmester és Keresztesi Péter r. őrmester október 21-én kaptak riasztást a józsefvárosi társasház negyedik emeletére. A kétségbeesett bejelentő hirtelen nem tudta megmondani, hogy melyik lakásba van szükség a segítségre, mert amikor rátalált idős rokonára, ő maga is rosszul lett a sokktól.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Segélykérő hangok

A járőrpár Barátki Norbert r. törzsőrmester szolgálatirányító parancsnokkal együtt ért ki a házhoz, és a legfelső emeletre érve végig kopogtatták a lakásokat, mígnem az egyikből segélykérő hangokat nem hallottak.

Bejutottak

– Akadály nélkül bejutottunk a lakásba, ahol egy kétségbeesett nő elmondta nekünk, hogy a nagynénjének kell segítség. A nénit az egyik szobában találtuk meg, és ahogy meglátott bennünket, azt mondogatta, hogy ne hagyjuk elvérezni. – emlékeztek vissza az egyenruhások.

Nyomókötést alkalmaztak

„Kollégáink, hogy megállítsák a vérzést, egy törölközőt kerítettek a lakásban, az asszony karját felemelték és nyomókötést helyeztek rá. Ahogy teltek a percek, a rendőrök egymást váltva szorították a néni karját, aki pedig szabadon volt, az a házban az összes ajtót kinyitotta, hogy a mentők akadály nélkül jussanak a sérülthöz.”

Sikerült megállítani a vérzést

„Kollégáinknak végül sikerült megállítani a vérzést és megmenteni a nő életét, akit a mentők stabil állapotban vittek kórházba.” – írta a rendőrség a bejegyzésben, majd azzal zárták gondolataikat, hogy nagyon büszkék bajtársaikra, akik helytállásukkal megmentették egy ember életét.

A hős rendőrök

Nem egyedi eset

Az, hogy az idős hozzátartozók hasonló, elkeseredett lépésre szánják el magukat egyáltalán nem egyedi eset. Pár hete, itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is írtunk arról a pécsi házaspárról, akik miután tűz ütött ki a házukban elmenekültek a helyszínről, eltűntek, később pedig kiderült, véget akartak vetni az életüknek. A rendőrség végül megtalálta őket, ám nagyon rossz állapotban voltak, kórházi ápolásra szorultak, számoltunk be róla akkor.

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A hős rendőrök – Forrás: Rendőrség Facebook