Az elsők között számoltunk be arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy több száz diák szeme láttára borult fel egy tűzoltóautó Vácon 2019. szeptember 17-én. A tűzoltóautót vezető sofőr azóta kilépett a tűzoltóságtól és két év után először megszólalt a nyilvánosság előtt, hiszen a katonai ügyészség bíróság elé akarja állítani.

Sok százan látták a helyszínen

Balesettel végződött a katasztrófavédelem bemutatója Vácon, a Duna-parton, a József Attila sétánynál lévő parkolóban azon a délelőtt. Több száz diák szeme láttára borult fel egy tűzoltóautó. A helyszínen egy mentőhelikopter is volt. Az esetről készült videó a cikkünk alján indítható el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hárman sérültek meg

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából megrendezett szimulációs helyzet szerint a váci Duna-parti nagyparkolóban egy égő autót jöttek volna eloltani a tűzoltók, a fecskendős jármű azonban váratlanul az oldalára borult. A balesetben három tűzoltó sérült meg.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Itt a megbillenő tűzoltóautó

Forrás: Youtube

Soha sem felejti el

A felborult tűzoltóautó sofőrje, Gredely György ma azt mondta a Blikknek, hogy a baleset pillanatait soha nem fogja elfelejteni. „Teljes nyugalommal készültünk a bemutatóra, előtte mindent jól begyakoroltunk, átbeszéltünk. Amikor eljött az idő, elindultam a kocsival, de hirtelen egy operatőr ugrott elém a semmiből.” – mondta a férfi, majd így folytatta:

Vészesen megdőlt

„Azért, hogy ne üssem el, gyors manőverezésbe kellett kezdenem a vészesen megdőlő több tonnás járművel. Szerencsére még ekkor sem ijedtem meg vagy estem pánikba, tettem, amire tanítottak, így elkerültük a tragédiát. Akkor még nem gondoltam, hogy ez a pár pillanat örökre megváltoztatja az életemet, egyszerűen csak örültem, hogy mindannyian élve megúsztuk.

Ekkor már menthetetlen volt a tűzoltóautó

Forrás: Youtube

A katonai ügyészség gyanúsította meg

Maradandó sérülést senki nem szenvedett. Nekem azonban a történtek hatására fel kellett adnom, ami az egész életemet kitöltötte. Fájó, de nem tudok mit tenni. Bíróság elé állítanak egy olyan dolog miatt, melyben nem vagyok vétkes” – kesergett a volt tűzoltó, akit a katonai ügyészség közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsít.

Kilépett a tűzoltóságtól

A férfi azt is elmondta a lapnak, hogy nagyon hosszú időt húzott le a tűzoltóknál, neki ez volt a hivatása. “Nem szeretném taglalni, sőt, nem is tehetem meg, hogy miért, de idén áprilisban elváltak útjaink. A szívem majd megszakad, hiszen oktató és mentor is voltam, de talán így jobb mindenkinek.” – tette hozzá a ma már buszsofőrként dolgozó György. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó az esetről

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból