Az ismerősei próbálják tartani a lelket Herczeg Zoltánban. Az ismert divattervező, akit október 21-én vették őrizetbe kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem gyanújával, úgy gondolja, hogy egy olyan férfi csalta tőrbe, akit ő a barátjának hitt.

Egyedül a cellában

Lapinformációk szerint Herczeg egyedül tartózkodik a cellájában, és van ideje arra is, hogy végiggondolja az elmúlt időszak eseményeit. Az ismert divattervezőt lesújtották a történtek, amiatt pedig még csalódottabb, hogy olyan valaki árulhatta el, akit a barátjának hitt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csalódott a divattervező

„Rettenetesen csalódott, és nagyon rosszul érzi magát odabent” – árulta el a Blikknek Herczeg Zoltán egyik jó barátja, aki szerint a divatguru újra és újra végigpörgeti magában az elmúlt hetek eseményeit, és egyre több fájdalmas következtetésre jut.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megbízott benne

A divattervező elsősorban amiatt bánkódik, hogy az az illető dobhatta őt fel, akit évekig a barátjának hitt. Úgy egy évtizede ismerik egymást, és ugyan Zoli igazi barátai közül többen is figyelmeztették, hogy vigyázzon vele, mert kétes híre van, bízott benne.

Rávette a vásárlásra

Utólag lett gyanús neki is, hogy ez az illető erősen győzködte, hogy vásároljon tőle, mert később már nagyon drága lesz az anyag. Egy ideje mindenáron próbálta rávenni őt a vásárlásra, és Herczeg most úgy gondolja, hónapok óta figyelhették őket, és arra várhattak, mikor bólint rá a vásárlásra.

Rajzeszközöket is kapott

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a divatgurut a letartóztatása után néhány napig nem lehett látogatni, ám a közelmúltban járhatott nála a jogi képviselője.  Herczeg állítólag nem csak ruhaneműket kapott, hanem rajzeszközöket is. A rács mögött már munkába is állt, papírra vetheti a gondolatait, tervezhet, ha megszállja az ihlet.

Ha megszállja az ihlet

„Attól egy kicsit jobban érzi magát, hogy végre megint rajzolhat, hiszen vihettek be neki rajzlapokat és ceruzát – mesélte a lapnak az ismerős. – Kapott könyvet is, azaz olvasni is tud már, ez a korábbiakhoz képest nagy előrelépés neki.”

Ügyvédi csapat dolgozik a kijutáson

A divatguru szeretne minél előbb kikerülni a börtönből, ezen már egy kisebb ügyvédi csapat dolgozik. Herczeg Zoltánt sokan ismerik és szeretik, többen szeretnének segíteni neki, és ebben a helyzetben minden támogatás jól jön.

Nem követte el

A rácsok mögött ülő hírességet az is bántja, hogy olyasmiért tartóztatták le, amit nem követett el. Aki ismeri, tudja, hogy eszében sincs kábítószerrel kereskedni – tette hozzá Herczeg ismerőse. A divattervező a kihallgatása során a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta.

Nem régi az ismeretség

A BudaPestkörnyeke.hu a divattervezőhöz közel álló személytől megtudta, hogy mindössze néhány hónapja ismerte Herczeg Zoltán azt a férfit, akivel a rendőrségi akció közben együtt volt. Ezzel egy időben a rendőrség Herczeg Zoltán lakásán, ahol a divatguru élettársa tartózkodott, megjelentek és házkutatást tartott. Az asszony szerint a rendőrök kivitték őt az utcára, miközben átkutatták az ingatlant.

Kit ránt magával az ügy?

Az ügyben több politikus és közismert személy, illetve egy újságíró is érintett lehet, így most sokan bajban érezhetik magukat. A megkérdezettek egyöntetűen azt felelték, nem tudnak semmit az ügyről.

Tisztítókúrára készült

„Ha tartott is a lakásában olyasmit, ami a magyar törvények szerint illegális, az hiba, de a kereskedelmet abszolút kizárnám, ráadásul Zoli épp most készült egy egy hónapos tisztítókúrára, amikor sem alkoholt, sem gyógyszert, sem mesterséges tartósítószert, de még húst sem fogyaszt” – árulta el a Blikknek a divattervező egyik barátja.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Herczeg Zoltán. Fotó: archív