Kiderült, miért akarta eldobni magától az életét a legendás magyar színész özvegye. Az illető neve személyiségi okok miatt továbbra sem hozható nyilvánosságra, azonban annyi kiderült, hogy egy régóta folyó családi vita állhat a dolog hétterében.

Meg akart halni

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy el akarta dobni életét az ország egyik leghíresebb színészének özvegye. Az ismert asszonyról senki sem feltételezte, hogy képes lehet egy ilyen szörnyűségre.  Az örvegy az utóbbi időben egyre mélyebb depresszióban szenved. Lelki problémái pedig olyannyira eluralkodtak rajta, hogy a közelmúltban úgy döntött, hogy inkább a halált választja. Az asszony nincs egyedül, szerető családja hiába vigyázott rá, ő mégis szörnyű tettre szánta el magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Özvegyként kezdődtek a bajok

Az ismerősök szerint az asszony, amióta elvesztette férjét, nem találja helyét a világban. Bár korábban aktív társasági életet élt, rengeteg barátja van, de úgy látszik, ez sem segített rajta. Óriási szerelem kötötte férjéhez, valószínűleg ezért is hatalmasodott el rajta a szörnyű pszichés betegség.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyugtatott vett be

Negyven nyugtatótablettát vett be, és vérében alkoholt is találtak. Kivételes szerencse, hogy még időben talált rá az egyik családtagja, aki azonnal mentőt hívott – írta meg a Blikk.

Megmentették az életét

Az asszonyt kórházba szállították, gyomrát kimosták, azóta pedig már otthonában lábadozik, családja gondoskodó figyelme és felügyelete alatt. A hölgyet ismerők szerint így, utólag visszagondolva súlyos döntésének, tragédiának voltak előjelei: a legnagyobb közösségi oldalon, a Facebookon az utóbbi időben mélabús, vészjósló bejegyzéseket tett.

Családi vita a háttérben

Az asszony neve személyiségi okok miatt továbbra sem hozható nyilvánosságra, azonban annyi kiderült, hogy egy régóta folyó családi vita állhat a dolog hétterében. Nem titok, hogy hosszú éveken keresztül komoly ellentét volt a családban két fél között. „Évekbe telt, mire rendeződött a helyzet és viszonylagos nyugalom lett. A békét többek között a legendás színész halála hozta meg, a família összetartott a gyászban” – nyilatkozta a család egyik ismerőse a Borsnak.

Nehéz feladat vár a hozzátartozókra

Az idő múlásával a viták is újra előjöttek, és a sorozatos veszekedéseket már egyre nehezebben bírta az özvegy, ezért fordult a gyógyszerekhez. „Most nehéz feladat vár a családra, hogy rendezzék a sorokat és lelkileg újraépítsék az asszonyt” – tette hozzá.

A depresszió tünetei

A depresszióra a hétköznapi emberek – különböző okok miatt – csak egyszerűen „rosszkedv”-ként tekintenek, holott egy betegségről van szó, ami kezelhető. Olyan állapotra utal, amiben a beteg az életét sivárnak, nyomasztónak éli meg, hangulati és érzelmi zavarok válnak jellemzővé nála. A gondolkodás lelassul, közöny, motiválatlanság uralkodik el a páciensen, aktivitása csökkenő tendenciát mutat.

Így viselkedik a depressziós ember

A depresszióban szenvedő személy negatívan látja saját helyzetét, szomorúság és kilátástalanság övezi. Saját magát haszontalannak, értéktelennek látja, egyértelműen önértékelési zavarokban szenved. Jövőjét illetően szintén a kilátástalanságot, motiválatlanságot tartja leghangsúlyosabbnak.

Figyelemzavar, teljesítményromlás

Döntési helyzeteken gyakran tanácstalan, érdeklődése egyre jobban beszűkül, gondolkodása lassul. Ezekhez gyakran társul még a figyelemzavar, illetve egyes betegek a szellemi teljesítmény romlásáról is beszámolnak.

Sok a depressziós beteg

Magyarországon a mentális betegségek száma kiemelkedően magas, így ezeknek minél előbb nagyobb figyelmet kellene szentelni! A depresszió a nők, azon belül is főleg az alacsonyan képzettek körében elterjedt. Esetükben háromszor magasabb az előfordulási arány, mint a más európai országokban élő, hasonló képzettségi szinttel bíró nőknél.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció