Hosszas várakozás, tétlen üldögélés, miközben a sorszámot ábrázoló cetli, amit a gépből kihúztunk, immár egy unaloműző játék funkcióját tölti be, ami (egy ideig) elszórakoztat minket a sorra kerülésig.

A gondolatainkba elmerülve gyurmázzuk a kis papírdarabot a tenyerünkben, majd hirtelen egy hang zökkent minket vissza a jelenbe – új számok jelentek meg a kijelzőn.

Reménykedve kapjuk fel a fejünket, hogy talán végre már a mi sorszámunk következik – majd utána vagy bosszankodva üldögélünk tovább, vagy megkönnyebbülten igyekszünk elintézni az adott ügyünket. 

Ugye Önnek is ismerős a szituáció?

Az ügyintézés sokszor még egészségesen is igazán ki tudja meríteni az embert – hát még ha valamilyen egészségügyi nehézséggel vagy betegséggel kell teljesen egyedül átélni a hosszas folyamatot.

Azonban van néhány praktika, amelyek segítségével az ügyintézés folyamata kevesebb terhet helyez a beteg vállára – többek között a betegszállító autó is segíthet ebben.

Előzetes időpontfoglalás

Ha Ön egészségügyi nehézségekkel küzd, és a hosszas várakozás akár súlyos kimerültséget is okozhat, ez esetben érdemes előzetesen időpontot foglalni, ha van rá lehetőség.

Így kiküszöbölheti a több órás várakozást, és az egész folyamat gördülékenyebben és komplikációmentesen mehet végbe. Nincs meg az esélye annak, hogy akár egy fél napot egy helyben kell üldögélnie, miközben az egészségügyi állapotából kiindulva ez az Ön számára káros lenne.

Ha az időpontra való eljutás körülményesen lenne megoldható például tömegközlekedés miatt, akkor remek alternatívának bizonyulhat egy magán betegszállító autó szolgáltatásának az igénybevétele.

Ha magán betegszállítás segítségével indul ügyintézésre, akkor garantáltan időben érkezik, és modern, jól felszerelt járműben töltheti az utat, ahol a számára legkényelmesebb módon utazhat.

Testi-lelki felkészülés

Az ügyintézés napjára Ön akár előzetesen is fel tud készülni kicsit egy kis extra figyelemmel saját maga felé.

Ha az ügyintézés folyamata az Ön számára testi kimerültséggel jár, akkor célszerű, ha az azt megelőző napokban nem végez megerőltető fizikai munkát, és inkább a pihenésre fókuszál – ha a testét jelentős stressznek teszi ki az ügyintézés napja előtt, akkor a rosszullét kockázata is jelentősen megnövekedhet!

Lelki megterheltség esetében (stressz, szorongás) pedig tanácsos az átlagosnál több időt szentelni olyan dolgokra, amikben Ön úgy érzi, hogy ki tud teljesedni. Ez lehet egy kis könnyed kertészkedés, vagy pár oldal elolvasása a kedvenc regényéből, néhány rész este a kedvenc sorozatából, amely Önt megnyugvással tölti el. 

Ha úgy érzi, akár légzőgyakorlatokat is kipróbálhat, ami nem csak az elmét, hanem a testet is egyaránt ellazítja.

Együtt könnyebb

Ha van arra lehetősége Önnek, hogy egy kedves rokont vagy egy közeli barátot megkérjen arra, hogy kísérje el az ügyintézésre, tanácsos megkérni valakit erre a szívességre.

Az ügyintézés alatti várakozás egy kellemes beszélgetés keretében gyorsabban és kellemesebb hangulatban telik el, sőt, már maga a tény, hogy nincs egyedül, rengeteget tud segíteni. 

Valaki ott áll Ön mellett, aki teljes odafigyeléssel követi végig a folyamatot, baj esetén pedig lehet a segítségére számítani – legyen szó testi vagy lelki tünetek kezeléséről. 

És akinek ez nem lehetséges?

Vannak helyzetek, amikor a beteg nem tudja megoldani a kórházig vezető fuvart, vagy éppen az eljutás az, ami nehezen megoldható valamilyen oknál kifolyólag – ilyen lehet a körülményes tömegközlekedés is például.

Ebben az esetben a magán betegszállítás ugyanúgy igénybe vehető, mintha kórházi látogatásról lenne szó.

Az MV Betegszállítás szolgáltatásaiban nemcsak a kezelésekre és vizsgálatokra való eljutás szerepel, hanem az ügyintézésekben való segítségnyújtás is – hiszen sokan kórházlátogatáson kívül is segítségre szorulnak.

Betegszállító autó és ügyintézés?

Sokaknak általában egy kórházi vizsgálat és kezelés jut az eszükbe, ha egy betegszállító autó által nyújtott szolgáltatásra gondolnak – azonban akár a nehézséget okozó mindennapi teendőkben is a beteg segítségére lehet a betegszállítás.

Szakembereink időben, pontosan érkeznek a betegért, hogy az előre lefoglalt időpontot feltétlen elérje. Így a betegnek nem kell a tömegközlekedés miatt aggódnia, vagy éppen gyalog megtennie az utat, ami akár veszélyeztetheti is az egészségügyi állapotát.

Ezen kívül pedig a hazaút miatt sem kell aggódni, ugyanis szolgáltatásunkat lehet oly módon igényelni, miszerint a beteget megvárjuk, és a hazajutásban is a segítségére vagyunk.

A segítség nem ér véget a betegszállítással

Szakembereink munkája közel sem csak a betegszállítás végrehajtásából áll – a hozzánk segítségért fordulókhoz a legnagyobb odafigyeléssel viszonyulunk minden egyes betegszállítás során. 

Igény esetén tapasztalt csapatunk a beteget a helyszínre be is kíséri, és megadja számára azt a támogatást, amire szüksége van – legyen szó ügyintézésben való segítségnyújtásról, vagy lelki támaszról. 

Ha Ön is olyan betegszállító szolgáltatást szeretne igénybe venni, ahol az emberséges bánásmód és a szakértelem egy helyen összpontosul, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: mvbetegszallitas.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.