Lezárta a nyomozást a Pest megyei rendőrség a januári kegyetlen fóti gyilkosság ügyében. Akkor egy 51 éves nőt késeltek halálra.

86 éves kattant be

Mint arról elsőként beszámoltunk 2021. január 8-án egy 86 éves férfi megölt egy 51 éves nőt a nyílt utcán. A férfi az élettársa lányára támadt rá még a lakásban. Pénzen vesztek össze, pontosabban azon, hogy a férfi svájci nyugdíjának mi lehetett a sorsa. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Üldözte a nőt

A 86 éves férfi végig üldözte a lépcsőházban a nőt, majd az utcára is utána ment, ahol újra beledöfte kését a földre rogyott áldozatába, majd miután a penge áldozatában maradt felkapott egy féltéglát, többször lesújtott az asszony fejére – részletezi az esetet a rendőrség.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Szomszédok hívták a rendőrséget

A hangos veszekedéshez a szomszédok hívták a rendőrséget. A férfi az elfogása után vélt sérelmeire hivatkozott, mondván a nő meglopta őt.

Svájcból jött a pénz

A Svájcból utalt nyugdíjat ugyanis rendszeres az 51 éves nő vette fel és a kb. 300 ezer forintot édesanyjának adta. A januári vita közben felkapott egy kést és többször megszúrta a szerencsétlen áldozatát.

Szúrás szúrás hátán

Az igazságügyi orvosszakértő 5 szúrás nyomát fedezte fel az áldozat testén. Kettőt a nyakán, hármat a mellkasán, de rögzítettek számos, az áldozat védekezésekor a kezén keletkezett sérülést is. A kést egyébként eldobva találták meg.

Szólt testvérének

Akkor arról is írtunk, hogy a támadó felhívta testvérét, hogy elbúcsúzzon tőle. Legalábbis erről mesélt élettársa, aki hallotta a 86 éves férfi utolsó telefonhívását, amelyet 77 éves testvérével folytatott. Állítólag azt mondta: megyek a börtönbe, ott fogok megdögleni.

Remélem, soha nem engedik ki

Soha többet nem akarom látni Istvánt, miután megölte Erikát! A börtönben sem fogom meglátogatni, és remélem, hogy élete végéig nem engedik ki onnan – ezt mondta a Borsnak akkor a 86 éves fóti gyilkos élettársa.

Nem voltak hivatalosan együtt

Arról is beszélt a bulvárlapnak, hogy a 8 évig tartó élettársi kapcsolatuk nem volt bejegyezve, így nem kell ez ügyben intézkednie.

Az anya megrázó vallomása

Ügyészség következik

Az azóta is letartóztatásban lévő Sz. István ellen az emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.