Gyömrő polgármesterét, Gyenes Leventét adócsalás miatt egy évvel ezelőtt letartóztatták, idén márciusban kiengedték, de a lábán nyomkövetőt kell hordania. Így vezeti a várost. Sokak szerint ez botrány, mások szerint olyan sokat tett a városért, ezért elnézik neki az ügyeit. Legutóbb arról írt egy helyi civil szervezet, hogy a polgármester piásan balhézott egy városi rendezvényen. Az ismert riportert is felháborítja a polgármester ténykedése.

Részegen hangoskodott

Mikulást tartottak Gyömrőn a város gyermekeinek, ezen a rendezvényen is megjelent a bűnügyi őrizetben lévő polgármester. A Gyömrő 2000 Kör nevű civil szervezet közösségi oldalán így számoltak be erről: „Megdöbbenve értesültünk róla, hogy a művészeti központban tartott gyermekeknek rendezett Mikulásnapi programon, Gyenes Levente, részegen, magából kivetkőzve hangoskodott és botrányosan viselkedett nyilvánosan.” – írják, majd így folytatják a posztot: A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erősen ittas volt

“Láthatóan igen erősen ittas volt, ami a vendégeknek is kínált pálinka, sokak által látott, mértéktelen ivása eredményezett. Ezzel sok kisgyermeknek okozott kellemetlen élményt. Volt kisgyermek aki a szüleinek azt mondta, hogy fél a részeg bácsitól. Felszólítjuk Gyenes Leventét, hogy a hátralévő fél évben viselkedésével ne hozzon még több szégyent a városra” – áll a bejegyzésben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem volt részeg

Gyenes Levente a Blikknek elmondta, valóban ott volt az eseményen, s szeszes italt is fogyasztott, de szó sincs arról, hogy részeg lett volna. Ahogy azt is cáfolta, hogy autót vezetett volna. “Légből kapott híresztelés az egész. Aki ismer, az tudja, hogy mindig mosolygós, közvetlen ember voltam, ilyen a természetem, ez a rendezvény pedig jól sikerült és jól éreztük magunkat.” – mondta a polgármester.

Két pálesz és két forralt bor

Gyömrő első embere hozzátette: “Nem tagadom, hogy megittam két pálinkát és két pohár forralt bort is, de ezt több óra leforgása alatt, a téli hidegben. Részegségről szó sem volt. Arról pedig biztosan nem, hogy így volán mögé ültem volna, a kocsit a feleségem vezette haza.”

Nem tudja megemészteni

A polgármester szerint egyértelmű, hogy honnan fúj a szél: a civil szervezet vezetője az egykori alpolgármester, Mezey Attila, akit 2019-ben Gyenes Levente – ahogy fogalmazott – maga kalapált el az önkormányzati választásokon, szerinte pedig a korábbi vetélytársa ezt azóta nem tudta megemészteni.

Nem indul a választáson

Gyenes Levente korábban bejelentette, hogy nem indul a következő önkormányzati választáson, ezért szerinte érthetetlen miért akarják lejáratni. Jogi lépéseket nem tervez, mint fogalmazott: „Elég sokszor jelentettek már fel engem mindenféle dolgokért, én nem akarom ugyanezt tenni”.

Felháborítja a volt riportert

Gyenes Levente a helyi választók körében népszerű polgármester, legutóbb a szavazatok 63 százalékát szerezte meg. Legutóbb a HírTV-ből ismert riporter, Kisberk Szabolcs, aki a Mi Hazánk gyömrői elnöke így nyilatkozott Gyenesről: “Felháborít, hogy valaki egy gazdasági bűncselekménnyel meggyanúsítva, nyomkövetővel a lábán irányíthatja egy város működését, hozhat döntéseket több százmillió forintos beruházásokról. Azt gondolom, a kormánypárti kapcsolatai is sokat segíthettek abban, hogy az enyhítést megkapja” – mondta a riporterből lett politikus.

Kisberk Szabolcs

Forrás: Youtube

Látványos akció

Tavaly szeptemberben látványos akció keretében indult eljárás Gyenes Levente ellen. A NAV akkor a gödöllői villájára csapott le, s egy videófelvételt is közzétettek a polgármester elfogásáról. Több tízmillió forint készpénzt és egyéb értékeket foglaltak és videóztak le. A gyanú szerint egy korábbi vállalkozás csalt az adóval, bár Gyenes tagadta, hogy ehhez bármi köze lenne. 

Nyomkövetőt kapott a lábára

A letartóztatását március 9-én megszüntette a Szombathelyi Törvényszék, egyben elrendelte a polgármester bűnügyi őrizetét, illetve nyomkövetőt helyeztek a lábára. Heteken át nem is hagyta el a kijelölt tóparti házat, ám az utóbbi időszakban ő maga posztolt számos fotót, amint a város különböző programjain vesz részt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyenes levente, Gyömrő polgármestere