Józan László a kárpátaljai Váriban született. Családja még ma is Ukrajnában él. A színész azt mondta, rokonai már összepakolták a holmijukat, ha indulni kellene Magyarországra.

Kárpátalján él Józan László családja

Néhány nappal ezelőtt a fokozódó ukrán-orosz helyzet miatt hívták a Reggeli stúdiójába Józan László színészt, aki Ukrajnából, Kárpátaljáról származik. Családjának egy része pedig továbbra is ott él. Akkor még nem volt háborús helyzet, de már lehetett sejteni, hogy baj lesz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs messze a konfliktus

„Sokan azt gondolják, hogy messze van tőlünk ez a konfliktus, de ez nem igaz. Egyre közelebb van, a kárpátaljai magyarokat pedig már közvetlenül érinti. A családommal abban maradtunk, hogy összepakolnak, így vészhelyzet esetén már nem kell ezzel foglalkozni” – mondta az nlc.hu-nak a Drága örökösök sztárja.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Jön hozzá a családja

Majd így folytatta: „Még nincs konkrét forgatókönyv, bizakodunk, hogy nem fordul sokkal komolyabbra a helyzet, de a nagy többség nem ennyire optimista. Ha veszélyben érzik magukat, egyből jönnek hozzám”.

Már a háború miatt is aggódni kell

Szerinte borzalmas az egész helyzet, ráadásul nem volt elég a koronavírus-járvány, most még a háború miatt is aggódni kell.

Nem mindenki tud külföldre menekülni

„Mi lesz azokkal, akiknek nincsenek rokonaik, ismerőseik a környező országokban? Ők hova mennek majd, ha hosszan elhúzódik ez a konfliktus? Hallottam, hogy a magyar határnál rengeteg önkéntes várja a menekült ukrán állampolgárokat, de ez sem tartható hosszútávon. Sajnálom az embereket, kibírtuk az elmúlt két évet a koronavírus árnyékában és most szembe kell néznünk egy ilyen helyzettel…” – mondta a színész.

Pánikhangulat van

„A nővéremmel forródróton vagyunk, naponta többször beszélünk. Azt mondja, pánikhangulat van, órák alatt megszűnt a korábbi nyugalom. Az emberek élelmiszert, valamint üzemanyagot vásárolnak, és menekülnek a nagyvárosokból” – ezt már a Borsnak mondta Józan László.

Félnek a kárpátaljaiak

A színész rokonai azt mondták, hogy a 18 és 60 közötti férfiak próbálnak eljönni az országból, hogy ne kelljen meghalniuk a fronton. „A nővérem egy erős és kemény nő, de hallottam a hangján, hogy fél”.

A polgármesterek szerint is baj van

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Budakeszi és Herceghalom polgármestere csütörtökön délelőtt felhívta a kárpátaljai testvértelepüléseiknek a vezetőit. Az egyik polgármester azt mondta, hogy a benzinkutakon elfogyott az üzemanyag, a férfiakat az utcáról sorozzák be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítenek a Budakörnyéki polgármesterek

Győri Ottilia és Csizmadia Zsuzsa felhívta a helyiek figyelmét, hogy ha segíteni szeretnének a Kárpátalján élő magyaroknak akkor azt megtehetik. A bankszámlaszámokat ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Józan László – Forrás: youtube.com/TV13