A váci Dunakanyar Színházban a Csemegepultos naplója kerül színre, az örkényi Városnapokon a Kormorán koncertjét hallhatjuk. Kőbányán, az Északi Járműjavítóban új kiállítás várja a járművek és járműjavítás szerelmeseit, a bátrakat pedig éjszakai teljesítménytúra a Budai hegyekben.

A csemegepultos naplója Vácott

Vácott a Dunakanyar Színházban este 19 órakor kerül műsorra A csemegepultos naplója. Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével.

Kormorán koncert Örkényben

Augusztus 19-én este 20 órakor kerül sor az Örkényi Szabadidőközpont szervezésében az élő Kormorán koncertre, az örkényi Városnapok alkalmából.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Idén 45 éves a Kormorán zenekar

Volt egyszer egy Északi kiállítás Kőbányán

A Közlekedési Múzeum új, időszaki kiállítása: Volt egyszer egy Északi. Az új Közlekedési Múzeum épülete az egykori Északi Járműjavító területén nyitja majd meg kapuit, várhatóan 2026-ban. Az épületet a világhírű Diller Scofidio + Renfro építésziroda tervezi. Az új múzeum elkészüléséig szeretnék megmutatni a látogatóknak, hogy milyen lesz az új, vagyis az új Közlekedési Múzeum terveit, illetve ennek a varázslatos, műemléki védettségű, ipari örökségi területnek a lelkét, a történetét, azt, hogy milyen volt itt a munka és az élet.

Műemléki védettségű épületben

A Gyermekvasút nyomában  éjszakai teljesítménytúra

A 19 és 21 órakor induló 20 km-es túra célja a Budai-hegység és a Gyermekvasút, valamint a környékén lévő kirándulóhelyek megismertetése, népszerűsítése, a fizikai állóképesség szinten tartása, fejlesztése, valamint találkozási lehetőség biztosítása a Gyermekvasutat és környékét kedvelő természetbarátok számára.

Vasút- és természetbarátoknak

Kép forrása: Facebook/gyermekvasut

Sötét erdőben

A természeti szépségekben és történelmi nevezetességekben gazdag tájon a részt vevők nem „végigrohanják” a túrát, hanem gyönyörködnek a táj szépségében, élvezik az erdőt a sötétedés félelmetességével és titokzatosságával.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/vacidunakanyarszinhaz