Sok éve várták, hogy megtörténjen a csoda. Anya és lánya számára hihetetlen, hogy elérkezett az első kisbabás karácsony. Amikor már nem számítottak rá, Kriszti a sokadik lombikbeültetés után várandós lett, és májusban megszületett Oszvald Marika első unokája. A hét hónapos Vince a család szeme fénye.

A legboldogabb karácsony

„Már akkor tudtam, ez lesz életünk legboldogabb karácsonya – mondta a Kossuth-díjas művésznő. – Nagymamás szülés volt, én is ott lehettem Krisztikém mellett a kórházban. Láttam, amikor a császármetszésnél egyszer csak előbújt Vince sűrű haja. A gyerekem és én sírtunk boldogságunkban, őrületes volt.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hihetetlen tudatállapotban

„Aznap bicikliversenyt rendeztek a városban, és keresztül-kasul lezárták az utcákat. Alig értem be a kórházba, majd onnan vissza a délutáni előadásra. Hihetetlen tudatállapotba kerültem. Azóta is felfoghatatlan számomra, hogy nagymama lettem!” – tette hozzá.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rohan hozzájuk

A neves művész a rohanó élete, a sok előadása és egyéb feladata ellenére is igyekszik minél több időt a családjával tölteni. Ha csak egy szabad órája is akad napközben, már szalad is hozzájuk, hogy lássa az unokája mosolyát.

Szupernagyi

Oszvald Marika lánya, Hídvégi Kriszti a Meglepetés interjújában elárulta: édesanyja nagymamaként még az ő elképzeléseit is felülmúlta. „Mindig tudtam, hogy édesanyám igazi szupernagyi lesz, akire bármikor számíthatok. No, de azt nem hittem, hogy a pörgős élete mellett elsők leszünk számára a fontossági listán” – fogalmazott.

Éjszaka készült a halászlé

Az idei karácsony nemcsak unokázásról, hanem fontos évfordulókról szólt. „Idén lettem 70 éves, 50 esztendeje játszom a Budapesti Operettszínházban, és most lesz a teátrum fennállásának 100. évfordulója. Ez alkalomból óriási gálaműsort rendeznek, így december 23-án a fellépés után, éjjel kezdtem neki a halászlé és a töltött káposzta elkészítésének” – mondta Marika.

Rugalmas család

 „Ebben a kérdésben mindig rugalmas volt körülöttem mindenki, nem jelentett gondot, ha nem töltöttük együtt az ünnepeket – árulta el a szubrett. – Kriszti lányom úgy szocializálódott, hogy én évtizedeken át Münchenbe jártam karácsonykor fellépni, így nálunk korábban vagy később volt a szenteste, mint más családoknál. Volt év, amikor a lányom kijött velem Németországba, és volt, amikor itthon maradt a szüleimmel.”

Együtt nyertek szépségversenyt

Anya és lánya egyik kedves utazási emléke, amikor egy nemzetközi szállodahajó show-műsorában együtt nyertek vicces szépségversenyt. „Buliból neveztünk be. Sétálgatni kellett a közönség előtt, de feladatot is kaptunk: mégpedig, hogy csábítsuk el a műsorvezetőt. Persze ott senki nem tudta, hogy színésznő vagyok, ráadásul milyen rafinált! Jött Kriszti, a széplány, aki szerepe szerint olyan flegmán bánt a pasassal, hogy az teljesen odavolt érte, én meg dominát alakítottam” – emlékezett vissza oszvald Marika.

Lelki támogatás és hit kellett hozzá

Kriszti úgy érzi, édesanyja optimizmusa nélkül nem tudta volna végigcsinálni a Vince születéséért folytatott küzdelmet. „Ha ő és a család nincs mellettem, ha nem kapom meg ezt a rengeteg lelki támogatást és azt a feltétel nélküli hitet, szeretetet, ami csak úgy áradt Anyuból, nagy valószínűséggel feladtam volna. Boldog vagyok, hogy 43 évesen kihordtam Vincét, és világra hoztam.” Marika pedig ehhez annyit tett hozzá: „Mint látható, a csoda bármikor megtörténhet.”

Baleset, sokkos állapot

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Budapesti Operettszínház Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznője az M0-s autóút 5. kilométerénél, Törökbálint közelében karambolozott 2019-ben. Sokkos állapotban, bordatöréssel vitték kórházba, otthon lábadozott, és sokáig óriási fájdalmakkal küzdött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oszvald Marika. Fotó: archív