Úgy döntött, menekülés közben inkább a folyóba veti magát. Azonban aligha számolt a rendőrökkel, akik villámgyorsan megtalálták őt – s mint kiderült, nem csak ezt az egy bűncselekményt követte el.

Szállodai recepcióról lopott

Egy nem mindennapi rendőrségi akció zajlott le pénteken a Duna budapesti szakaszán, a belvárosi részen. Egy elegáns szálloda recepciós-pultjából lopott el egy mobiltelefont nem sokkal hajnali egy óra előtt egy akkor még ismeretlen férfi. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hirtelen a Dunába ugrott

Az Apáczai Csere János utcában található hotel biztonsági őre üldözőbe vette az elkövetőt, mireaz elfutott a rakpartra, beugrott a vízbe, majd elkezdett a túlpart felé úszni. Időközben riasztották a vízirendőröket is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Küzdelem a vízben

Perceken belül a helyszínre értek, de a passzív ellenállást tanúsító menekülőt még az időközben odaérő tűzoltóhajó segítségével is csak hosszas küzdelem árán sikerült kiemelni a vízből. A férfi addigra annyira kihűlt, hogy mentőt kellett hozzá hívni, akik kórházba vitték.

Körözést adtak ki ellene

A 32 éves T. Lajossal szemben a belvárosi rendőrség folytat le eljárást. Később aztán kiderült, hogy a férfinek más is van a rovásán: letöltendő szabadságvesztés miatt körözték is. Kórházi ellátását követően a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására – közölte oldalán a rendőrség.

Más miatt kell legyakrabban menteni a Dunából

Ez azonban a ritka eset, hogy valaki azért veti ugrik folyóba, hogy a hatóságok elől meneküljön – a legtöbben öngyilkossági szándékkal ugranak bele a vízbe. Legutóbb mi is beszámoltunk arról az esetről, amikor rendőrök mentették meg annak a fiatal férfinak az életét, aki közölte édesanyjával, hogy végez magával.

Az édesanya hívta a rendőrséget

Pár nappal ezelőtt egy asszony kétségbeesetten közölte a segélyhívó központi számán, hogy fia elindult a munkahelyéről, valahová és végezni akar önmagával. Egy perccel később egy másik hívás szerint egy férfit láttak az Erzsébet hídról a Dunába ugrani.

Negyed óra alatt megmentették

Nem sokkal később a vízirendőrök csónakjukba emelték a hatfokos vízből a férfit és pár perccel később már a mentőautóban stabilizálták a vészesen leromlott állapotú embert. Szűk negyed óra alatt sikerült megmenteni az életét.

Riasztást kaptak 

„Abban a pillanatban kaptuk a riasztást, amikor épp partot értünk a Kopaszi-gáton, a kikötőben, úgyhogy egy lendülettel rúgtuk is a hajót vissza a vízre, és teljes sebességgel indultunk meg az Erzsébet híd felé” – mondta el Szemők Miklós főtörzszászlós, körzeti megbízott.

Behúzták a hajóba

„A folyó Buda felőli részén vettük észre a vízben lebegő testet, azonnal behúztuk a hajóba. Életjeleket alig adott, erejéből inkább csak hörgésre futotta, orrán, száján folyt a víz” – mondta a rendőr.

Győztünk”

„6 fokos volt a víz, ez akkor is dermesztően hideg, ha csak a kezünket dugjuk bele, hát még, ha valaki egész testfelületével érintkezik ezzel a hőmérséklettel… Sikerült, mi győztünk, a mentők a férfi stabilizálása után, rajta tankönyvi, 135-ös pulzust mérve indultak meg a körházba” – mesélte az életmentő rendőr. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)