Elképesztő dolog történt a Facebookon: egymásnak üzengetett Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Persze nem túl kedves szavakat intéztek egymás irányába.

Autómentes Lánchíd?

Lássuk csak, mi volt az ügy előzménye. Mint ismert Karácsony Gergely a napokban bejelentette, a budapestiek dönthetnek arról, hogy a Lánchíd a jövőben is autómentes maradjon-e. A kérdés, hogy a felújítási munkák végeztével visszaengedjék-e a kocsikat vagy sem. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt Gulyás Gergely

Ennek kapcsán Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, úgy gondolja az autómentes Lánchíd egyáltalán nem környezetbarát, ugyanis neki a Kormányinfó után a távolabbi Erzsébet hídig kell visszamennie, hogy aztán feljusson a Karmelitába.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Karácsony Gergely üzent

Ezen a megjegyzésen persze felhúzta a szemöldökét Karácsony Gergely, aki ezek után a közösségi oldalán így fogalmazott: „itt az ideje, hogy a kormánypárti politikusok egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést”.

Küld BKK jegyet

„Nagyot fognak csodálkozni. Rájöhetnek például, hogy szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is. Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is. Meglátja, jó lesz” – fogalmazott a főpolgármester a posztjában.

Jött is a reakció

Persze Gulyás Gergely mindezt nem hagyta szó nélkül, viszonylag hamar reagált is, szintén a közösségi oldalán posztolt bejegyzésben.

Még nem kapta meg

„Tisztelt Főpolgármester Úr! A buszjegyet köszönöm, még nem kaptam meg. A személyes figyelmességen túl azt az ígéretet látom benne, hogy a fővárosi vezetés képes a BKV működését a jövőben is biztosítani. Ugyanakkor nekem a tömegközlekedés nem újszerű élmény, hiszen évtizedeken át használtam a BKV-t.”

Beszólt

„Főpolgármester úr viszont nem ismeri a vezetés élményét és vélhetően ebből erednek azok a döntései, amelyektől budapesti autósok százezrei szenvednek. Ezért engedje meg, hogy az ügy sürgősségére tekintettel figyelmébe ajánljam az S.O.S. Autósiskolát (Budapest, Hársfa utca). Bízom benne, hogy ezzel mind Önnek, mind a fővárosi autósoknak segítségére lehetek. Autós tanulmányaihoz egy buszjegy erejéig szívesen hozzájárulok” – írta posztjában a miniszter. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

„Egyre többen választják a kerékpározást Budapesten, amit mi is támogatunk” – a közlekedési kultúra napján Karácsony Gergely a környezettudatos és udvarias közlekedésre hívja fel a figyelmet

Kiemelt kép: Gulyás Gergely és Karácsony Gergely – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt