A közlekedési kultúra napja a környezettudatos és udvarias közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében kiemelte: az ilyen magatartás nemcsak a saját életünket és környezetünket védheti meg, hanem a többi közlekedő életét is biztonságosabbá teheti

Biztonságosabb élet

„Az ilyen magatartás nemcsak a saját életünket és környezetünket védheti meg, hanem a többi közlekedő életét is biztonságosabbá teheti – fogalmazott Facebook-oldalán Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki jó hírekkel is szolgált a fővárosiaknak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Végre teljes vonalon jár az M3-as metró!

A mostani hétvégétől végre teljes vonalon jár az M3-as metró, ami rengeteg utas mobilitását könnyíti meg. Új buszjáratok közlekednek a Lánchídon, de a dugók elkerülését szolgálják az új villamosok, trolik és a 150 új busz is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egyre többen kerékpároznak

„A Tour de Hongrie hetében pedig büszkén írhatom, hogy egyre többen választják a kerékpározást Budapesten, amit a MOL Bubi hálózat fejlesztésével is támogatunk. Decemberben pedig a münsteri példa alapján megmutattuk, 60 ember helykihasználása hogyan oszlik el a Lánchídon, ha autóval busszal, vagy épp kerékpárral közlekednek” – írta Karácsony.

60 ember a Lánchídon

Megújuló buszflotta

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a következő hónapokban jelentősen megújul a főváros buszflottája: a BKK megrendelésére, az ArrivaBus Kft. tulajdonában és üzemeltetésében májustól júliusig 75 szóló és 75 csuklós klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát jármű érkezik Budapestre.

Két hónap alatt állnak forgalomba

A Budapesti Közlekedési Központ a nehéz gazdasági környezetben is kiemelt figyelmet fordít a fővárosi járműpark modernizálására: májustól júliusig 150 vadonatúj MAN Lion’s autóbusz áll forgalomba Budapesten.

Tavaly júniusban írták alá a szerződést

Eszerint az ArrivaBus Kft. biztosítja a szolgáltatás ellátásához a vadonatúj autóbuszokat, a szükséges személyzetet, továbbá a járművek üzemeltetését, karbantartását is. Ennek köszönhetően a járműpark megújítása, a szolgáltatás biztosítása forráskímélő módon valósul meg, hiszen nem jelentkezik a Fővárosnál egyszeri beruházási forrásigény, a BKK havonta a futásteljesítmény alapján fizeti a szolgáltatás díját.

A Mercedes Citaro buszokat váltják majd

A BKK.hu közleménye szerint a hamarosan forgalomba álló szóló és csuklós buszok a korábban szintén az ArrivaBus Kft. tulajdonában lévő és általa üzemletetett Mercedes Citaro járműveket váltják a fővárosban. A BKK megrendelésére érkező járművek több ütemben kerülnek Budapest útjaira.

Nyár közepéig forgalomba állnak

Május, június és július 1-től is egyaránt 25 szóló és 25 csuklós busz áll forgalomba, így nagy mértékben javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala. A buszok elsősorban az észak-budai, észak-pesti és északkelet-pesti vonalakon, továbbá a 100E repülőtéri járaton fognak közlekedni

Világosabb, tágasabb tér

Az új buszok a korábbiakhoz képest világosabb és tágasabb utastérrel rendelkeznek, nagyobb teljesítményű légkondicionáló berendezéssel vannak felszerelve. A buszokon kialakított többfunkciós térnek köszönhetően a babakocsival és kerekesszékkel közlekedők számára is megfelelő méretű hely biztosított. A járművek kihajtható rámpával rendelkeznek, továbbá nagyméretű utastájékoztató monitorokkal, valamint az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszerrel vannak ellátva. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: BKK.hu