Adrienn kutyája borzasztó állapotba került, amikor a szigeti sétáról hazavitte, azonnali orvosi segítségre volt szüksége az állatnak.

Méreg a szigeten

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, felháborodott kutyás gazdik állítják: mérget szórtak szét a Margit-szigeten! A Metropol szerint már meg is van az első sértett.  Tóth Adrienn mudiját infúzió segítségével mentették meg az állatorvosok.

Nem vette észre

A minap Amandámmal, vagyis Amival a 3 éves kutyámmal elmentünk egy kicsit szaladgálni, játszani a Margit-szigetre – kezdte Adrienn a történetüket, aki kifejtette, hogy igazából elsőre nem vett észre semmi különöset, hogy esetleg a kutyája felevett volna valamit a földről vagy hasonló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rosszul lett a kutya

Miután Adriennék hazaértek, a kutyus furcsán viselkedett, majd rosszul is lett. „A játék után hazamentünk és azt vettem észre, hogy Ami nagyon furcsán viselkedik. A feje imbolygott, remegett, majd álló helyében eldőlt” – mesélte a gazda a Borsnak.

Nagyon megijedt

„Gondolom mondanom sem kell, hogy megrémültem. Azonnal megfogtuk és rohantunk vele az orvoshoz, aki első ránézésre nem jósolt neki sok jót – idézte fel a sokkoló eseményeket a gazdi, aki elárulta, hogy ezután vért vettek a kutyájától, majd a vizeletét is megvizsgálták és kiderült, hogy mérgezés történt!” – tette hozzá.

Hazaengedték a kutyát

Adrienn szerint biztos, hogy mérgezés történt és a Margit-szigeten evett meg valamit a kedvence, amitől végül rosszul lett, mert máshol nem is jártak. Arról is beszélt a lány, hogy infúziót kapott az eb, így hála istennek haza engedték, de szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy nagyon vigyázzon!

Valódi csoda

A kutyás gazdik szerint csoda, hogy a kutyus túlélte az esetet, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna. A Bors kereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy ezidáig az esetről nem kaptak bejelentést.

Mérget szórhattak ki

Figyelmeztetést tettek közzé a közelmúltban a Budapesti kutyások közösségének Facebook-csoportjában, miszerint mérget szórhattak ki a Margitszigeten, amiből több kutyus is valószínűleg evett.

Furcsán viselkedett a mudi  

„Elmentünk szaladgálni, játszani a Margitszigetre. Amandám 3 éves mudi rohangált játszott sokat, nem vettem észre különösebben akármit is felevett volna. De mikor haza értünk olyan furán viselkedett, feje imbolygott, remegett, álló helyében eldőlt” – olvashattuk a hozzászólásban.

Kiderült, hogy megmérgezték

„Egyből rohantunk az orvoshoz. Nem jósolt neki sok jót első rá nézésre, vért vettek, vizeletből mintát, kiderült mérgezés. Kapott infúziót és hazaengedtek hál istennek minket” – folytatódott a történet.

Fontos az odafigyelés

Ez az eset jól végződött, de sajnos nem minden minden kutyatartó ússza meg az ilyen helyzeteket, így fontos az állat megfelelő nevelése és az odafigyelés is – hívják fel a figyelmet a szakemberek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció