Legénybúcsúra érkezett Magyarországra az a szlovák férfi, akit az Andrássy úton halálra gázolt szombat este a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik busza. A rendezvény tagjai segíteni akarnak a gyászoló családnak.

Szabad jelzése volt a kisbusznak

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szombat este a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik mikrobusza tartott az Andrássy úton a Hősök tere irányába. Amikor az Opera előtt haladt el, a Hajós utcai jelzőlámpa az elsődleges vizsgálatok szerint szabad jelzést mutatott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hirtelen átszaladt az úton

A sofőrnek bal kéz felől egy kisebb csapatnyi szlovák fiatal szándékozott a gyalogátkelőn áthaladni. Ebből a csoportból hirtelen kivált egy 30 éves fiatalember és szaladni kezdett a jobb oldali járda, azaz a volt Balettintézet felé.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A rendőrség is azonnal a helyszínre ment

Helyszíni felvétel

Elütötte a kisbusz

Sajnos a mikrobusz éppen ekkor ért oda és nagy erővel elütötte a gyalogost, aki a szélvédő jobb oldalának csapódott, a levegőbe repült, majd nagyjából 20 méter múlva az úttestre zuhant és még körülbelül 20 métert csúszott, egészen a Művész Kávéház előtti járdáig.

A sofőr próbált segíteni

A sofőr a gázolás után azonnal kipattant a kocsiból, rohant segíteni. Azonnal értesítették a mentősöket is, akik ugyan rövid időn belül a helyszínre értek, majd harcoltak a férfi életéért, megpróbálták stabilizálni, azonban már nem lehetett megmenteni.

A baleset után a halottaskocsi is megérkezett a helyszínre

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkönyeke.hu

Legénybúcsúra jöttek

A 30 éves férfi és a barátai egy legénybúcsúra érkeztek Magyarországra. Éppen bulizni voltak, amikor a tragédia történt – írja a Bors.

A szervezőket sokkolta a tragédia

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezőit sokkolták a történtek. „Nagyon nehéz erről hivatalosan beszélni, hiszen anyaként is átérzem a helyzetet, bele sem merek gondolni, mint érezhetnek a szülei, milyen nagy fájdalmat élhetnek át. Az egész szívemet ez a fájdalom árnyékolja be” – mondta a rendezvény szóvivője.

Fel akarják venni a családdal a kapcsolatot

„Szándékunkban áll, hogy megtudjuk, ki volt a férfi, és felvegyük a kapcsolatot a családdal, ahogyan az is szándékunkban áll, hogy felajánljuk segítségünket a temetés körüli ügyintézésben, akár anyagi értelemben” – mondta Zsuppán Tünde.

Imádkoznak a családért

A kongresszus szóvivője arról is beszélt, hogy vasárnap reggel a rendezvény szervezői nemcsak a rendezésért, hanem a férfiért és a családjáért is imádkoztak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu