Édesapja szerint nem gondolta komolyan kiírását az a 16 éves fiú, aki az egyik internetes fórumra írta ki, hogy végezni akar osztálytársával. Roland szakácsnak tanul, szülei úgy tudják, az iskolában inzultálták és ezért fordulhatott meg a fejében a szörnyű tett. A fiút végül a TEK kommandósai fogták el, az ügyben szombaton dönt a bíróság.

Meg akarta ölni

Amint arról csütörtökön beszámoltuk, egy Győr-Moson Sopron megyei fiatal készült arra, hogy végezzen egyik osztálytársával. A rendőrség munkatársai azonban ezúttal gyorsabbak voltak és még a tett előtt lekapcsolták a gyanúsítottat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Figyelt a TEK

Október 12-én délután arról tájékoztatta a TEK az illetékes hatóságokat, hogy egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt közösség belső üzenetküldő hálózatára valaki angolul azt írta be, hogy másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A csetpartnerek még azt is kérték tőle, hogy erről készítsen majd felvételt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták

Az információjelzést követően a TEK részletesen, több oldalról ellenőrizte, majd azonosította a személyt. Ezt követően azonnal felvette a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával, majd a két szerv közösen azonnal akcióba lépett, és még az este folyamán a fiút elfogta Győr-Moson Sopron megyei tartózkodási helyén.

Azonnal kihallgatták

A 16 éves fiatalt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd a fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vették.

Összetörtek a szülők

„Nagyon össze vagyunk omolva, nem akarok belemenni a részletekbe, csak annyit szeretnék elmondani, hogy három gyermekes családapa vagyok, van rajta kívül még egy kisfiunk és egy nagy lányunk, nem gondoltuk volna, hogy ez lesz” – mondta a fiú édesapja pénteken a Blikknek.

Bekerült egy közösségbe

„Rolanddal az volt az egyetlen probléma, hogy belekerült egy internetes közösségbe, amiről mi nem tudtunk. Olyan irányba terelték, amit sajnos nem vettük észre, így nem is tudtuk megfelelően kezelni. A fiam nem gyilkos, teljesen normális gyerek” – mondta a férfi.

Inzultálták az iskolában

Az édesapa azt mesélte, hogy Roland befejezte az iskolát, most pedig szakácsnak tanul. A szülők úgy tudják, a fiút inzultálták az iskolába a megjegyzései miatt, ő pedig dühében azt írta, amit írt. A fiú, az édesapa elmondása szerint, soha semmilyen balhéba nem keveredett. most sem gondolta komolyan, hogy végez valakivel az iskolájából.

Nem tudni, hogyan bukott le

Azt, hogy Roland hogyan bukott le, pontosan nem lehet tudni. Könnyen lehet, hogy valaki a netes csoportból komolyan vette az ígéretét, de az sem kizárható, hogy a hatóságok által működtetett, bizonyos szavakra érzékeny rendszer szűrte ki ezt az üzenetet.

Szombaton dönt a bíróság

A kapuvári iskolába, ahová Roland jár, az egyik osztálytársa azt mondta, hogy szerinte sem gondolta komolyan a fiú a fenyegetést. Szombaton döntenek arról, hogy börtönben marad vagy szabadlábon védekezhet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció