A fiatal pár alaposan meglepődhetett, amikor elfogyott alattuk az út és fennakadtak a villamossínek talpfáin a Tabánban. Defektet kaptak, a BKK hibaelhárító darujának kellett leemelni a céges autót a sínekről. Rosszul sikerült a vasárnap este. A mentésről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Szépen haladtak, aztán hoppá

A fiatalok szépen haladtak a Krisztina körúton a Tabánban az Erzsébet híd irányába. Az Orvos lépcsőnél az út enyhén elkanyarodik és innentől már nem lehet tovább menni a villamosok aszfaltba süllyesztett sínpályáján, mert különválik az út a sínektől. Ez látszik az alábbi képen.

Így történt a baleset

Krisztina körút – Orvosi lépcső sarok – GoogleStreetView/BPK-grafika

Klasszikus hiba

A fiatalok elbeszélgethették az időt, a sofőr tapasztalatlan volt, vagy nem figyelt és a klasszikus hibába eshetett: követte a síneket a tekintetével, nem vette észre, hogy azok levezetik az útról.

Elakadtak

Amikor nagy döccenéssel a talpfákra csapódtak, nyilván nem is értették mi történik. Ahelyett, hogy azonnal a fékre lépett volna a sofőr, gázt adott, hátha tovább tudnak majd hajtani. Nem tudtak.

Defektet kapott

A Skoda első kereke defektet kapott, a fiatalok pedig ott ültek a sínpálya kellős közepén. Se előre, se hátra nem tudtak menni, a villamos viszont érkezett.

Megérkezett a felmentősereg

A villamos vezetője jelentett, hogy probléma van, nem sokkal később megérkezett a rendőrség és a BKK hibaelhárító mentőcsapata.

Daruval emelték le az autót

Darus autóval emelték le a Skodát a sínekről. A BudaPestkörnyéke hírportál helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy csaknem 20 ember vett részt a műszaki mentésben.

Pótlóbusz közlekedett

Személyi sérülés nem történt, de az 56A villamos helyett csaknem egy órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek.

Ugyanez történt kéthete a Lánchídnál is

Nem ez az első eset, hogy figyelmetlenségből autósok a sínekre hajtanak úgy, hogy onnét valósággal ki kell őket menteni. Két hete szintén a villamospályán landolt egy Skoda a Lánchíd budai hídfője közelében. Úgy tudjuk ittas volt és Alsózsolcáról érkezett, nem is tudta pontosan, hogy hol van. A tűzoltók vontatták le a sínekről az autót.

Itt a videó a Krisztina körúton fennakadt autó mentéséről

Kiemelt kép: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítójának felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián