A villamospályán landolt egy Skoda péntek reggel a Lánchíd budai hídfője közelében. Úgy tudjuk ittas volt és Alsózsolcáról érkezett, nem is tudta pontosan, hogy hol van. A tűzoltók vontatták le a sínekről az autót. A mentésről készült videónkat a cikkünk alján nézheted meg!

Leállt a villamosközlekedés

Villamossínekre hajtott egy részeg fiatal férfi a Skodájával péntek reggel a Lánchíd budai oldalánál. Sérülés nem történt, de a villamosközlekedést leállították.

Defektet kapott a Skoda első kereke

Benézte a sofőr

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni fotóin is jól látszik, hogy a skodás nagyon benézte az utat, mert valahogy a villamospályára keveredett és láthatóan nem rövid ideig autózott azon.

Látványos tábla jelzi, hogy ide tilos autóval behajtani

Érthetetlen

A fotókat elnézve érthetetlen miért nem vette észre, hogy a villamospálya nem autóút, ráadásul egy mélyedés következik. A helyszínen tartózkodó tudósítónk megtudta: a fiatalember Alsózsolcáról érkzetett, az autója tele volt üres sörösdobozokkal, magas véralkoholszintet mutatott a szonda.

Megbillent az autó

Mivel az autó első kerekei lejjebb vannak, vélhetően megijedt a sofőr, amikor az autó megbillent, ekkor fékezett le. Az ütéstől defektet kapott az egyik első kereke.

Kínos az egész

A kínos pillanat után vélhetően megpróbált visszatolatni, de az autó nem jött ki a mélyedésből, segítséget kellett hívni.

A tűzoltók segítettek neki

A katasztrófavédelem munkatársai gyorsan a helyszínre értek és megkezdték az autó műszaki mentését, hogy a villamosközlekedés mielőbb elindulhasson.

A pesti oldalon is történt ilyen

Nem ez az első ilyen eset a Lánchídnál. Legutóbb a pesti oldalon a híd alatti villamosalagútba keveredett be egy autós. Őt is csak a tűzoltók tudták kiemelni, az a baleset is érthetetlen volt, vélhetően komoly figyelmetlenség volt a háttérben.

Itt a mentésről készült videó

Ezeket is olvasd el!

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián