Sára Botond főispán józsefvárosi óvodákat vádolt LMBTQ-propaganda terjesztésével még a 2022-es választások előtti kampányban. A bíróság most bocsánatkérésre kötelezte.

A kampány hevében csúnya kirohanása volt

Sára Botond főispán tavaly a Budapest 6-os választókörzetben indult a Fidesz jelöltjeként, és a kampány hevében, 2021 nyarán az oldalán „LMBTQ-propaganda” terjesztésével vádolta meg a józsefvárosi óvodákat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Valamit nagyon benézett a főispán

A kerületi lap sejtése szerint Sára egy olyan programot nézhetett be, amiben civil szervezetek segítségével roma és hátrányos helyzetű, valamint fogyatékossággal élő gyerekeket segít integrálni óvodákba és iskolákba, illetve szüleiket rávenni, hogy egyáltalán elvigyék a gyereket az intézményekbe, ahol tanulhatnak, fejlődhetnek. – írta a 444.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csak foglalkozásokat tartottak

Mivel nem csak roma, hanem fogyatékossággal élő gyerekekről volt szó, szemléletformáló/érzékenyítő foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek és szüleiknek.

Személyiségi jogokat sértett

A Pikó András által vezetett VIII. kerületi önkormányzat tavaly januárban személyiségi jog megsértése miatt indított pert Sára Botond ellen, a bíróság most pedig jogerősen is kimondta, hogy a főispán megsértette a kerületi vezetés jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.

Óvodai dolgozók becsületébe gázolt

Pikó András csütörtökön azt írta, hogy „Sára nem csak az önkormányzatot illette ezzel az aljas rágalommal, hanem sok száz óvodai dolgozónk becsületébe gázolt bele, indokolatlan aggodalmat keltve a szülők között”.

Törölnie kellett a bejegyzését

A bíróság arra kötelezte a főispánt, hogy egyrészt törölje a sérelmezett Facebook-posztot, másrészt legalább 30 napra közzé kell tennie az oldalán ezt a szöveget: „2021. július 22. napján a Facebook-oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak.

Bocsánatot kért

„Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától”.

Polgármester is volt

Sára Botond egy rövid ideig polgármester is volt a VIII. kerületben, de 2019-ben kikapott Pikó Andrástól a polgármester-választáson.

Még saját választókerületét is elvesztette

Még a saját választókerületében is kevesebb szavazatot kapott, mint a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz.

Legutóbb a parlamenti választást bukta

2022-ben ugyaninnen szeretett volna bejutni a parlamentbe, de Jámbor András ellen sem sikerült nyernie.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook