Karácsony Gergely videót készített egy online konferenciára, ebben személyes dolgokat is elárult magáról. Elmondta mi volt neki eddig a legnehezebb a korlátozások alatt és mit csinál elsőként annak feloldása után, de üzent azoknak is, akik már nagyon kikészültek a bezártságtól.

Budapest főpolgármestere a korlátozások és a járványhelyzet miatt online zajló 6. Rehab Critical Mass rendezvény kapcsán készített videót.

Ebben elmondja, hogy a korlátozások során az volt neki a legnehezebb, hogy nem ölelhette át idős édesanyját. A főpolgármester az anyukájának a hiányáról már korábban is beszélt, akkor is elmondta, hogy nagyon hiányzik neki.

Karácsony Gergelyt egyedül nevelte fel az édesanyja, mert még gyermek volt, amikor az édesapja egy autóbalesetben meghalt. Erről néhány hónappal ezelőtt beszélt annak kapcsán, amikor azzal támadták, hogy minden bizonnyal azért nem kedveli az autósokat, mert nincs jogosítványa. A főpolgármester akkor elmondta, hogy az édesapja elvesztése miatt nem lett jogsija.

Arra a kérdésre, hogy mit csinál majd a korlátozások után elsőként, azt válaszolt a főpolgármester, hogy a barátaival elmegy kiülni valahová.

A járvány miatti korlátozások kapcsán a bezártságtól kikészült embereknek azt üzeni Karácsony Gergely, hogy a négy falat ne börtönnek, hanem óvóhelynek tekintsék, a korlátozásoknak pedig hamarosan vége.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere – Fotó:MTI/Szigetváry Zsolt