Csütörtökön dél körül egy suzukis lehajtott napellenzőkkel, fülhallgatóval a fülén, teljes komfortérzettel haladt mindenkivel szemben az M6-os autópályán. A szabálysértésével több autós életét veszélyeztette, súlyos pénzbírságra és a jogosítványának bevonására számíthat. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Forgalommal szemben az M6-oson

Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette, hogy Bátaszéknél egy Suzuki a forgalommal szemben halad az M6-os autópályán.

Fülhallgató volt a sofőrön

A videó készítője azt is megírta a bpautósok.hu oldalnak, hogy a felvételen ugyan nem látszik, de élőben látta, hogy fülhallgató volt a fülében, a napellenző pedig le volt hajtva.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tűnt fel neki

Az autósnak vélhetően tényleg nem tűnt fel, hogy egy autópályán halad, ráadásul a forgalommal szemben.

Olvasható a rendszám

Mivel a felvételen az autós rendszáma ki van takarva, ez azt jelenti, hogy olvasható a rendszáma.

A videó alapján is büntethetnek

Az ilyen felvételek alapján a rendőrség egy két évvel ezelőtt módosított jogszabály alapján eljárást indíthat és megbüntetheti az autó sofőrjét.

Ugrik a jogsi

Nemrég elítélték azt a nőt, aki az M3-as kivezetőn rossz irányban haladt. Neki egy évre elvették a jogosítványát és még szabálysértési bírságot is kellett fizetnie.

Idióták

Gyakran szidják az ilyen figyelmetlen sofőröket és szinte mindenki idiótának nevezi őket, azonban érdemes tudni, hogy százezrek kaptak úgy jogosítványt Magyarországon, hogy nem autóztak önállóan autópályán.

Átverik őket a tanfolyamon

A vezetési tanfolyamnak ugyan része az autópálya, azonban a legtöbb oktató átveri a kezdő vezetőket és legfeljebb pár percre egy bevezető szakaszon autóznak velük. Mivel a kezdő sofőr azt sem tudja hol van, vélhetően a sok sáv, autó miatt elhiszi, hogy autópályán járt.

Teljes gyakorlatlanság

A vidéki sofőrök másik része pedig végkép gyakorlatlan az autópályákon, nem csoda, hogy Bátaszék környékén a suzukis vélhetően meg volt arról győződve, hogy egy főúton halad. Tulajdonképpen igaza is volt, csak, nem a 6-oson, hanem az M6-oson, ez pedig nagy különbség.

Kiemelt kép: részlet a videóból