Manapság egyre több szó esik a monitor szemüvegekről, melyeket a számítógépen dolgozóknak ajánlanak. Ugyanakkor a gamerek, a videójátékok kedvelői is sokat ülnek gép előtt: nekik valók a gamer szemüvegek.

Mi az a monitor szemüveg?

A monitor szemüvegek az utóbbi időben lettek népszerűek, mivel egyre többen felismerték, mennyire fontos védeni a szemet a monitor okozta károktól. Sokan nem tudják, hogy a számítógép monitorából, de akár a mobilunk vagy tabletünk képernyőjéről is kék fény jut a szemünkbe. Azok, akik sokat tévéznek, laptopoznak, mobiloznak, ki vannak téve e kék fény káros hatásának, ez ellen monitor szemüveggel érdemes védekezni. Ezek dioptria nélküli, modern, divatos szemüvegek, melyek védik a szemet.

Napjaink egyik jellemző tünetcsoportja az úgy nevezett CVS, azaz a számítógépes látás szindróma. Ez jelentkezhet fejfájásban, szemszárazságban, de akár alvászavarban is. Sokan panaszkodnak vörös, égő szemre és homályos látásra is. Jó, ha tudjuk, hogy mindez megelőzhető a szemet pajzsként védő monitor szemüveg használatával.

Gamer szemüveg: ez mitől más?

A gamer szemüveg is monitor szemüveg, de ezt speciálisan gamerek számára alkották meg. Mi az, amitől más, mint a hagyományos kékfény-szűrő szemüveg? 

Nos, elsősorban a modern dizájntól. Egy vérbeli játékos számára fontos a megjelenés, így a szemüveg kerete is modern kell, hogy legyen. Az EYESHIELD monitor szemüvegek esetében például a gamerek választhatnak fekete-piros vagy akár kék keretes szemüveg közül is a hagyományos fekete mellett. A vagány, bohókásabb színű keret igazán menőnek számít, öröm viselni. 

Ráadásul a szemüvegszárak alapanyaga TR90 műanyag, mely rendkívül rugalmas, erős és szuper könnyű, s ami még fontos: csúszásmentes. Észre sem lehet venni, hogy viseljük: az orrtám is kényelmes, a csukló rugós. 

Miért érdemes még gamer szemüveget választani?

A rugalmas műanyagból készült szemüvegszár és keret azért fontos a gamerek számára, mert ők gyakran headsetet, fülhallgatót is használnak a játék során. Bizton állíthatjuk: a játékosoknak ajánlott EYESHIELD monitor szemüvegek kompatibilisek ezekkel az eszközökkel.

A kékfény-szűrő szemüvegek egy fajtája sárga lencsével készül, ezt elsősorban titkárnőknek, könyvelőknek ajánlják, akik sokat használják a számítógépet munkájuk során, de inkább csak adatokkal dolgoznak. A játékosoknak viszont inkább a sima lencse javasolt, hiszen így a számukra fontos részleteket továbbra is megfelelő módon látják a játékban.

A villódzó fények, a gyors mozgású karakterek követése erősen roncsolhatja a szemet, így mindenképp érdemes gamer szemüveget hordani a videójátékokhoz. A koncentrálást is segíti, ha élesebben látod a színeket. Az éjszakai fényviszonyok miatt is célszerű a kékfény-szűrő szemüveg használata. 

Ha a játék a hobbid, biztosan te is sokáig akarod űzni: tegyél hát meg mindent egészséged védelmében!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.