Gazdasági nehézségekre hivatkozva január 2-tól bezárt a több évtizedes múltra visszatekintő budai Petneházy Club Hotel.

Tegnap elmentek az utolsó vendégek

„Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy szállodánk 2023. január 2-án bezárja kapuit. A jelenlegi gazdasági nehézségek sajnos nem teszik lehetővé a szálloda további működését a legjobb szándékunk ellenére sem.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szép emlékek

„Köszönjük szépen, hogy velünk tartottatok az elmúlt években és reméljük sok szép emléket őriztek meg a Petneházy Club Hotelben töltött napokról” – írta a hotel a Facebook-oldalán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sok díjat kaptak

A város határán, a Budai Tájvédelmi Körzet területén fekvő több hektáros szállodakomplexum több elismerést is bezsebelt az elmúlt években, így például két éve az év kutyabarát szálláshelye címet is elnyerte.

Romantikus wellness

„A hotel Budapest zöldterületén, romantikus faházakkal, családbarát apartmanokkal, kültéri és beltéri medencékkel várja a családos pihenés, vagy a romantikus wellness hétvégék szerelmeseit. Vendégszeretetünk, a festői környezet, a családias légkör és belváros közelsége is mind hozzájárul ahhoz, hogy Ön ne csak egy vendégnek érezze magát a több ezerből! Reméljük, hamarosan személyesen is köszönthetjük hotelünkben, Budapesten!” – írták a honlapjukon.

Imádták az állatokat

„Állatbarát, és kiemelten kutyabarát szállodánkban nyáron kutyamedencével várjuk a hozzánk érkező négylábú cimborákat, agility pályánk 2022 tavaszától pedig egész évben használható! Kérjük, minden esetben jelezzék, ha a kisállattal érkeznek” – tették hozzá.

Öko-domb is van a méheknek

„Szállodánkban több felkarolt állattal találkozhatnak, mentett cicáink, Dagi és Mici, mentett kutyusunk Difi és négylábú kollégáink Pindúr és Udo személyében! Hatalmas, zöld területeink magukért beszélnek. Öko-dombunkon nincs fűnyírás, de van természetes élővilág, sőt, rengeteg méhecske.”

Az önkormányzatoknak sem könnyű

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, Pest megyei városok is keresik a megoldást az energiaválság kihívásaira. Cegléden nem változik a helyi adók mértéke, intézményi bezárásokat azonban megszavazott a helyi képviselő-testület. Ráckevén is korlátozzák a nyitvatartásokat, a napelemes beruházásokat viszont elhalasztják. Solymáron kevesebb ünnepi dísz világít majd az adventi időszakban.

Nemet mondtak az adóemelésre 

A helyi adómértékek felülvizsgálata is napirenden volt a ceglédi képviselő-testület legutóbbi ülésén. Végül egyik határozati javaslatot sem támogatták a megjelentek, így változatlan marad a helyi adók nagysága, vagyis az építményadó, a magánszemélyek kommunális adója, az idegenforgalmi- és iparűzési adó is.

Plusz 600 millió forint

Dr. Csáky András polgármester a város honlapján elmondta: az energiafelhasználás 20 %-os csökkenése mellett is a jövő évi plusz energia költségek a jelenlegi számítások szerint meghaladják majd a 600 millió forintot. Az iparűzési adó kapcsán kiesett bevételek kompenzálásaként idén 300 millió forintot kapott az önkormányzat – míg tavaly ez az összeg 388 millió forint volt. Hozzátette: időközben 24 millióval csökkentették a bölcsődei normatívákat és az időskori támogatást is csökkentették.

Előtérben az energiatakarékosság

Energiatakarékos LED fényforrások beszerzéséről is tárgyaltak a képviselők. A város első embere levélben kereste meg az önkormányzat által fenntartott intézmények vezetőit, valamint a gazdasági társaságok ügyvezetőit, hogy mérjék fel, hány darab és milyen energiatakarékos lámpatestekre, izzókra van szükségük. A megküldött adatok alapján nettó 5 millió forintot szán erre a város.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Petneházy Hotel