Allergiás reakciók elleni injekciót kapnak a 18. kerületi iskolák és óvodák – jelentette be a kerületi polgármestere. Szaniszló Sándor egy azután lépett, hogy pár hete tortaevés után meghalt 7 éves kisdiák.

A tragédia

Mint arról a BudaPestkörnéyke 10 nappal ezelőtt beszámolt mogyoróallergiája volt annak a 7 éves kisfiúnak, aki kedden halt meg az egyik újpesti benzinkúton. A gyerek a Fóti út melletti iskolában tanult, ahol egy születésnapot ünnepeltek. Az osztály tanulói tortát fogyasztottak az ünnepségen, a sütemény pedig mogyorót tartalmazott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hányni kezdett

A kisfiú, amint megette a tortáját, azonnal rosszul lett. Hányni kezdett, az iskola pedig értesítette a szülőket, akik azonnal autóba ültek és a helyszínre érkeztek. A Blikk azt írta, a gyereket az édesanyja a kezében vitte ki az autóba, és el is indultak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Segítséget kértek a kúton

Nem jutottak messzire, mert a benzinkútnál már kritikus lett a gyerek állapota. A szülők kétségbeesve rohantak be a shopba, és segítséget kértek. Ekkor érkezett a mentő.

Nem tudták megmenteni

A mentősök közel 2 óráig küzdöttek a gyerek életéért, de sajnos nem sikerült megmenteni. A kisfiú a Fóti úti MOL-kútnál halt meg.

Védik a házaspárt

Blikk beszélt a gyászoló pár több ismerősével is, akik határozottan azt állítják: Éva és férje nem tudták, hogy a gyermekük allergiás a mogyoróra.

Az RTL szerint tudhattak róla

Az RTL úgy értesült, hogy a szülők tudtak az allergiáról, azt viszont még nem tudni, hogy erre figyelmeztették-e az iskolát.

Injekciót kaphatnak a gyerekek

A 18. kerületben tehát most léptek. A polgármester azt írja: a mogyoró allergia által okozott tragédia elkerülése érdekében gyermekek számára kifejlesztett EpiPen Junior tollinjekciót küldünk minden kerületi oktatási intézménybe. A gyógyszert a Zsebők Zoltán szakrendelő szerzi be, amit az önkormányzat utólagosan megtérít.

Gyorsképzés

A szakrendelő egészségügyi szakemberei hamarosan felkészítik az iskolai és óvodai dolgozókat az injekció szükség szerinti, helyes alkalmazására. A tollinjekció alkalmas rovarcsípések, étel, gyógyszer, mogyoró és egyéb súlyos allergiás rohamok sürgősségi kezelésére.

Kerül amibe kerül

A gyógyszerek beszerzése 1,7 millió forintba kerül – bízom benne, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a kerületi gyermekek egészségének megóvásához – fogalmaz a politikus.

A polgármester posztja

Címlapfotónk illusztráció.