Több tízezernyi darázs telepedett be egy idős férfi hálószobájába a Pest vármegyei Tápiószelén. A veszélyes rovarok a plafonból bújtak elő, fészkeik már a vakolatot is áttörték a ház tulajdonosának nem kis megrökönyödésére.

Egyre több darázs a hálószobában

A 75 éves férfi először arra lett figyelmes, hogy egyre több rovar jelenik meg a hálószobájában, de az okát nem tudta. Kiderült, hogy a darazsak az előszoba mennyezetébe is befészkelték magukat. Az idős ember azt hitte, beázott a plafont, emiatt nem foglalkozott a problémával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Időben jött a segítség

A ház tulajdonosát ezután többször is megcsípték a darazsak, egy szakember azonban még időben a segítségére sietett. Lényegében megmentette az életét, hiszen a sok csípés akár halálos is lehetett volna.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Három fészek a házban

„Azzal hívtak ki, hogy a darazsak ellepték a hálószobát. Eleinte csupán egyet említettek, de gyorsan kiderült, hogy három fészekről van szó. A két sarkán és középen is átrágták a plafont. Az egyiknél ráadásul már kívül is elkezdtek építkezni” – mondta Boros Tibor, méhraj befogó, darázsirtó, aki hozzátette: befogni nem lehet a darazsakat, mert ebben az esetben mindegyik példány elpusztul.

Negyvenezer darazsat távolított el

„Összesen több mint negyvenezer darazsat távolítottam el a házból. Ilyenkor néhány napig még a hazatérő rovarok megjelennek, de aztán örökre megszűnik a probléma” – tette hozzá a Vasárnapi Blikknek.

Nem visel védőruhát

A szakembert napi tíz-tizenkét helyre hívják az egész országban. Kollégáival ellentétben ő egyáltalán nem visel védőruhát még a legveszélyesebb lódarazsak befogásánál sem. Azt mondja: túlságosan zavarja, nélküle sokkal hatékonyabban tud dolgozni.

Készenlétben az intenzív osztály

Előfordult, hogy mentőt is hívtak hozzá munka közben, és készenlétbe helyezték a legközelebbi kórház intenzív osztályát, hogy ha baj lenne, azonnal elláthassák. Szerencsére erre még soha nem volt szükség.

Tragédia Szigethalmon

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy borzalmas tragédia történt a Pest megyei Szigethalmon. Egy 46 éves édesapa vesztette életét, azt követően, hogy megcsípte egy darázs. A férfi életéért sokáig küzdöttek, ám a szervezete végül feladta a harcot.

Megcsípte egy darázs

A 46 éves családapa, Rudolf az öccsével dolgozott éppen, amikor a fején megcsípte egy darázs. Ezt követően allergiás rohamot kapott, ezért azonnal bevett antihisztamint, valamint kalciumot, ami viszont sajnos nem segített. A férfi kómába esett, s bár önállóan lélegzett, 13 nap után a szervezete mégis feladta a küzdelmet.

Összeomlott az életük

A tragédia részleteiről a felesége, Edina azt mondta: az életük mindössze 47 másodperc alatt omlott teljesen össze. A csípést követően a férje még felhívta őt telefonon, ezután azonban minden örökre megváltozott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció