Budapest belvárosa napok óta a pápa látogatásának lázában ég. Eddig sok bosszúságot okozott az előkészületek miatti lezárások. Ez az állapot péntektől fokozódni fog. Ha nem akar eltévedni, mutatjuk, mik azok a legfontosabb területek, ahová még véletlenül se tévedjen be.

Napokig tartó lezárások

Ferenc pápa pénteken érkezik Budapestre és vasárnapig tartózkodik Magyarországon. A látogatása során napokig tartó lezárások, forgalmirend-változások és forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ott tartózkodó gépjárműveket elszállítják

Ha Ön is úgy járt, hogy valami miatt elkerülte a figyelmét ez a rendelet, és a lezárásokkal érintett útszakaszokon parkoltak, és ezért elszállították a gépjárművüket, a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek arról, hogyan kaphatják vissza. A szám április 30-án 24 óráig üzemel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A rendőrség térképen mutatta meg, hol tilos megállni

Ma este 20 órától tilos megállni a 12. kerületben

Orbánhegyi út mindkét oldalán a Stromfeld Aurél út és az Istenhegyi út között. Az Istenhegyi út mindkét oldalán az Orbánhegyi út és a Költő utca között. A Költő utca mindkét oldalán az Istenhegyi út és a Mátyás király út között. A Mátyás király út mindkét oldalán a Költő utca és a Csillagvölgyi út között.

A 7. kerületben erre figyeljen este nyolctól

Tilos lesz megállni a Rózsák tere mindkét oldalán a Péterfy Sándor utcától a Dohány utcáig. A Rózsák tere mindkét oldalán – Dohány utcánál – a Rózsa utcától az Izabella utcáig. A Dohány utca mindkét oldalán az Alsó erdősor utcától a Rottenbiller utcáig. A Péterffy Sándor utca mindkét oldalán az Alsó erdősor utcától a Rottenbiller utcáig. Az Izabella utca mindkét oldalán a Dohány utca és a Hutyra Ferenc utca között.

Ezek a szigorítások is ma este nyolctól lépnek életbe

2023. április 30-án 14 óráig tilos megállni a Budapest 5. és 6. kerületben, a Bajcsy Zsilinszky út mindkét oldalán az Andrássy úttól a Nyugati térig. 2023. április 27-én 20 órától 2023. április 30-án 22 óráig a Budapest VII., Damjanich utca 50. szám előtt 30 méter hosszan. 2023. április 27-én 20 órától 2023. április 29-én 20 óráig a Budapest VII., VIII, XI. és XIV., Rákóczi út mindkét oldalán, a Szövetség utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Dohány utca között, a Szövetség utca 20. szám előtt, a Dohány utca 88. szám előtt, a Dohány utca mindkét oldalán a Szövetség utca és az Alsó erdősor között, a Baross téren a Rákóczi út és a Kerepesi út között, a Kerepesi út mindkét oldalán a Baross tér és az Ifjúság útja között. Fadrusz utcában a Villányi úti csomóponttól mindkét oldalon 20m hosszon, a Dembinszky utcában a Nefelejcs utcai csomópont után jobb oldalon 20m hosszon.

A 14. került egy része is elesett

2023. április 27-én 20 órától 2023. április 29-én 22 óráig a Budapest XIV., Ifjúság útja mindkét oldalán a Dózsa György úttól a Stefánia útig, a Stefánia út mindkét oldalán – szervizút is – a Hungária körúttól a Szobránc közig, Budapest Sportaréna – Hungária körút – Volánbusz végállomása.

Számos lezárás lesz még

Az jelenthet megnyugvást minden közlekedni vágyónak, akik nem akarnak a pápa látogatása során részt venni az eseményeken, hogy alaposan végigböngészik ezt a linket, hogy még véletlenül se kerüljenek emiatt bajba.

Ez lesz a fő program

Ahogy a budapestkornyeke.hu is megírta, Ferenc pápa vasárnap délelőtt a Kossuth téren celebrál szentmisét, ezen külön regisztráció nélkül, a biztonsági ellenőrzést követően bárki részt vehet. A szentmisét a Szent István-bazilikánál kivetítőn is figyelemmel lehet kísérni. A szervezők azt javasolják, hogy részvevők gyalog vagy tömegközlekedéssel menjenek a Kossuth térre, tekintettel arra, hogy parkolni a környéken nem lehet.

Ez lesz a pápa programja

Ferenc pápa április 28-án, pénteken érkezik Budapestre és háromnapos látogatásának végeztével 30-án, vasárnap utazik vissza a Vatikánba.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI