A Büntető Törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezte Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.

Kezdeményezik az alaptörvény módosítását

Budapesti sajtótájékoztatóján a politikus arról beszélt: ha szükséges, akár az alaptörvény módosítását is kezdeményezik a jelen helyzet megváltoztatása érdekében, mert szerintük ezzel a megoldással kerülhetnek valóban védett státuszba a felnőtteknél jobban veszélyeztetett fiatalok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Tiltsák be a propagandafelvonulásokat!”

„A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a pedofíliához hasonlóan a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követeli” – tette hozzá Novák Előd.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Biológiai zsákutca

A képviselő szerint a homoszexualitás „szexuális deviancia természetellenes, biológiai zsákutca”, amely – a drogokhoz hasonlóan – „ideig-óráig szerezhet örömet egyeseknek, de tartós boldogságot széles körben semmi esetre sem”.

Szégyenteljes ellentmondás

Halász Géza, a Mi Hazánk család- és szociális ügyi szakpolitikusa azt hangsúlyozta: miközben a gyermekvédelmi törvény tiltja, hogy 18 évnél fiatalabbak számára a homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő tartalom elérhető legyen, azt engedi, hogy egy felnőtt szexuális kapcsolatra vegyen rá egy vele azonos nemű kiskorút. Könnyen belátható, hogy itt súlyos jogi következetlenség, hovatovább képmutatás van a szabályozásban – mondta a politikus, szégyenteljesnek nevezve ezt az ellentmondást.

120 adás után küldték el Járai Mátét

Ahogyan arról elsők között beszámoltunk, Járai Máté színművésszel nem hosszabbított szerződést az RTL Reggeli csapata. Az indoklás szerint folyamatosan frissül és változik a műsor, és új struktúrában dolgoznak januártól. Új arcoknak szeretnének teret adni, akik eltérő nézőpontokból világíthatják meg a dolgokat. 

Már pénteken sejtette, hogy ez lesz a sorsa

Járai Máté a Blikk számára elmondta, hogy a múlt hét utolsó munkanapján tudatták vele, hétfőn megbeszélésre várják. Gyanította, hogy rossz hírt fognak közölni vele. Végül hétfőn be is következett, amitől tartott, nem hosszabbítják meg lejáró szerződését.

Nagyon szerette a televíziózást

A színművész nem titkolta, hogy elkeseredett a döntés miatt. Bár igyekezett felkészülni rá, de mégis fáj neki, hogy nem számítanak rá a jövőben a csatornánál. Elárulta azt is, hogy néha megkönnyezi a dolgot, nagy szerelem volt számára a televíziózás.

Nemrég Lakatos Márkot is kirúgták

A népszerű stylist öt év után köszönt el az RTL Reggeli műsorától, nem önszántából. A csatorna hasonló okokkal indokolta a menesztését. Lakatos Márk szerette a munkáját, ám november vége óta ő sem tagja már a stábnak.

Lakatos Márk megszólalt az ügy kapcsán

“Üdv a klubban” – írta a stylist annak kapcsán, hogy Járai Máténak távoznia kell az RTL műsorától. A stylist a TikTok csatornájára feltöltött videóban humoros felütéssel kezdett, majd komolyabbra fordította a szót. „Most, amikor Hollywoodban már konkrétan azt is előírják, hogy hány melegnek, transznak és egyébnek kell lenni egy stábban ahhoz, hogy Oscar-díjat kapjon egy film, én nem tudom, hogy a Reggeli vezetősége hogy meri ezt megtenni, hogy ilyen melegjogi tisztogatásokat végez?” – tette fel a kérdést.

Kikerültek a melegek a csapatból

Lakatos Márk szerint most már nincs meleg az RTL Reggeli csapatában, sőt, megfogalmazása szerint „langyi” sem. Élcelődve tett fel két kérdést. „Hogy fog így a Reggeli Oscart kapni? Vagy már jön a tavasz és nem kell a fűtés?” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője. Fotó: 444.hu.