A Lidl, az Ikea, az Aldi és más nagy üzletlánc már meg is változtatta nyitvatartási rendjét az új korlátozások miatt. Az Ikeában bezárják az éttermet, a benzinkutak shopjai azonban nyitva maradhatnak.

Életbe léptek a szigorítások

Mától léptek életbe a hétfőn bejelentett szigorítások, amelyek között az is szerepel, hogy kijárási tilalmat rendeltek el, mindenkinek otthon kell maradnia este 8 és reggel 5 között. Ennek értelmében az üzleteknek is korábban, este 7-kor kell zárniuk. Jó pár boltban már meg is változtatták a menetrendjüket.

Azonnal léptek a nagy cégek

Orbán Viktor hétfői bejelentése után el is kezdték a felkészülést az üzletláncok, köztük az Országos Kereskedelmi Szövetséghez tartozó cégek. Többen közzé is tették már az új nyitvatartásukat:

Aldi

Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7-től este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig este 6-kor zárnak.

Lidl

Lidlnél szintén: hétfőtől szombatig este 7-kor zárnak a boltok, amelyek egy része reggel fél 7-kor vagy 7-kor nyit. Vasárnap pedig a legtöbb Lidl-bolt este 6-kor már zár.

Metro

A Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor, a többi 6-kor nyit és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap többnyire fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.

OBI

Az OBI barkácsáruházai hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig reggel 8-tól este 6-ig.

Dechatlon

A Decathlonok hétfőtől szombatig reggel 9 és este 7 között lesznek nyitva, vasárnap pedig az áruházak egy része 9-kor, a többiek 10-kor nyitnak és este 6-kor zárnak.

Ikea

Az Ikea három magyarországi áruháza a hét valamennyi napján reggel 9-től este 7-ig lesz nyitva. Az éttermeit és a játszóházait azonban bezárja a cég, az áruházakban található kisboltban viszont a nyitvatartási időben lehet vásárolni.

Bezárják az éttermet az Ikeában

A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a járványhelyzet miatt megnőtt az online bolt forgalma, ezért fennakadás lehet – ebben az esetben az érintetteknek érdemes később leadniuk a rendelésüket.

A benzinkutak shopjai nyitva maradhatnak

Nemcsak a felsorolt üzleteknek kell zárniuk este 7-kor, hanem a többinek is. A benzinkutakra azonban nem vonatkozik a korlátozás, azok továbbra is a megszokott módon lehetnek nyitva.

Napi.hu/Blikk/BPK – Kiemelt kép: illusztráció