Az, hogy a párok egyforma a karikagyűrűt viselnek, a legtöbb helyen szinte természetes. Egy párt alkotnak, ahogy a szerelmesek is. Hagyománytisztelet, megszokás, elvárás, ízlés – számos tényező szerepet játszik ebben. De valóban egyforma az egyforma? 

A párok többsége ragaszkodik az egyforma karikagyűrűhöz

Az, hogy ti is egyforma karikagyűrűt szeretnétek, érthető, ahogy az is, ha lesznek olyanok, akik azért szeretnének némi eltérést felfedezni az ékszerek között. A Marta Meisels Jewelry karikagyűrű kollekciójában található ékszerek mindkét lehetőséget felkínálják, hiszen tetszésetek szerint választhattok a csodaszép darabokból.

Az ékszerészek gyakran találkoznak a párok részéről ezzel a dilemmával, és gyakran adnak tanácsot az elbizonytalanodó szerelmeseknek. Akik a hagyományokkal szakítva nem szeretnének teljesen egyforma karikagyűrűket, azok könnyen találnak olyanokat, amelyek nem hasonlítanak egymásra a megszólalásig.

Mi a szerepe az egyforma karikagyűrűnek?

A gyűrűviselés csaknem egyidős az emberiséggel – de a vele kapcsolatos szokások folyamatosan változtak. Egy dolog azonban állandó maradt: a jelentése. Az anyagában, kialakításában, mintájában teljesen megegyező karikagyűrűk a férfiak és a nők számára is ugyanazt jelentették: az örökké tartó szerelmet.

Ezt az összetartozást jelképezik napjaink szebbnél szebb karikagyűrűi is, amelyek különleges alapanyagokból is készülhetnek. Ma a férfi karikagyűrűk és azok női megfelelője nem feltétlenül ugyanolyan – a női ékszerek finomabbak, letisztultabbak, nőiesebbek. Jellemzőjük, hogy apró ékkövekkel díszítettek, ami még tovább fokozza a hatást.

Az a szabály, hogy az egyforma karikagyűrű viselése már nem szabály

Ma már senki nem erőltet rátok semmit, ami nagy előny akkor, amikor gyűrűválasztásra kerül a sor. Így elkerülhetővé válnak azok a parttalan viták, amelyek bizony kellemetlen perceket okozhatnának mindkettőtöknek. A kínálat széles, ezért könnyen rátalálhattok arra a megoldásra, amelyik mindkettőtöknek egyaránt megfelel. 

Az egyforma karikagyűrű viselését nem szabja meg senki, csak a kettőtök kompromisszum iránti képessége dönti el, hogy mi legyen. 

Nehezen megy a választás

Igen: néha a bőség zavara miatt nem könnyű a választás. Ha pedig még az ízlésetek is merőben más, akkor hatványozottabban jelennek meg a nehézségek. Egymáshoz alkalmazkodni, rugalmasnak lenni célszerű mindenben, hiszen ezek a napok-hetek lényegében már a közös életetekről szól. 

Számtalan döntés vár rátok most is, ahogy a későbbiekben is, ezért az egy irányba tartás kell, hogy jellemezze a mindennapjaitokat. Mostantól nem “én” van, hanem “mi”. Mostantól minden közös lesz: az öröm éppúgy, mint a problémák.

Mennyire lehet “nem egyforma” karikagyűrűtök?

Az egymástól teljesen eltérő gyűrűpár ritka – sokkal inkább választják a párok a fő vonalakban hasonló gyűrűket. Ezek eltérhetnek a szélességükben, a díszítettségükben, de alapjaiban véve mégis feltűnik, hogy egymáshoz tartoznak.

Válasszatok ízlésetek szerint!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.